NS: U domovima zdravlja ostalo još 500 vakcina protiv gripa

NS: U domovima zdravlja ostalo još 500 vakcina protiv gripa

Veliko interesovanje Novosađana za preventivnu vakcinaciju.

U toku je sezona gripa, a jedna od najboljih preventivnih mera je vakcinacija, koja je počela pre nešto više od meseca u svim domovima zdravlja u Srbiji.

Kako za "Dnevnik" izjavljuje Dragana Kostadinović, koordinatorka Doma zdravlja "Novi Sad" za imunizaciju , pacijenti su ove godine vrlo zainteresovani za vakcinaciju, za razliku od prethodnih.

- Nabavka vakcina se planira na osnovu utroška prethodne sezone pa smo za tekuću sezonu dobili 9.000 doza – rekla je Dragana Kostadinović.

- Od 18. oktobra do 25. novembra utrošeno je čak 8.500 doza, tako da domovi zdravlja u Novom Sadu raspolažu još s oko 500 vakcina, raspoređenih po punktovima, dok su veće ambulante utrošile svoje zalihe – dodala je ona.

Po rečima sagovornice novosadskog dnevnog lista, postoji mogućnost da se dobiju dodatne količine vakcina protiv gripa.

- Dom zdravlja "Novi Sad" je od nadležnog Instituta za javno zdravlje Vojvodine već zatražio dodatne doze za imunizaciju, a oni su prosledili naš zahtev Institutu "Batut" – rekla je Dragana Kostadinović, apelujući na građane da ne kupuju sami vakcine i da budu strpljivi dok ne stigne odgovor od nadležnih jer će možda biti dodatne isporuke.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan