NS: U planu kupovina novih mašina i opreme za gradska preduzeća

NS: U planu kupovina novih mašina i opreme za gradska preduzeća

Planirane investicione aktivnosti biće finansirane iz gradske kase Novog Sada. Nabavka za JKP "Put" od 92 miliona, kamioni "Čistoći", čistilica "Tržnici".

Novosadski "Put" je u svom programu investicionih aktivnosti za iduću godinu planirao da nabavi dve mašine vredne ukupno 92,4 miliona dinara. Taj iznos trebalo bi da bude obezbeđen iz budžeta grada, kao kapitalna subvencija ovom JKP koje se u prvom redu bavi održavanjem, ali i izgradnjom objekata putne privrede, prenose "Večernje novosti". 

- Za kupovinu mašine za reciklažu i stabilizaciju puteva planirali smo 72 miliona dinara. Tom građevinskom mašinom moći ćemo brzo i kvalitetno da gradimo i proširujemo puteve, naročito u prigradskim naseljima - napominju u JKP "Put" i dodaju da je ta investicija i te kako opravdana.

Planirana je i nabavka novog grejdera, kao sastavnog dela u okviru tehnologije cementne stabilizacije puteva, budući da je tokom ove godine rashodovana jedna takva mašina, stara pune dve decenije.

Bezmalo 91,4 miliona dinara trebalo bi da uloži JKP "Čistoća" u investicione aktivnosti tokom naredne godine.

Kapitalne subvencije iz budžeta grada planirane su tako da 50 miliona dinara bude utrošeno za nabavku dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera, nešto više od 37 miliona planirano je za prvu fazu projekta sanacije, zatvaranja i rekultivacije novosadskog smetlišta, a ostatak za izgradnju reciklažnog dvorišta.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan