NS: Zbog neizmirenih dugovanja na licitaciji čak 43 nekretnine

NS: Zbog neizmirenih dugovanja na licitaciji čak 43 nekretnine

Mnogi Novosađani ostaju bez vredne imovine. Na licitaciji 43 nekretnine. Vodi se 6.481 postupak izvršenja.

Višemesečno neplaćanje računa za komunalne usluge, struju ili rata kredita, najčešći su razlozi zbog kojih dužnici iz Novog Sada i okoline ostaju bez imovine. Do kraja oktobra na licitaciji će se naći, čak, 43 nekretnine. Na prodaju će biti ponuđene kuće, stanovi, njive, poslovni prostor.

Zbog neblagovremenog vraćanja duga banci, kuća i zemljište bračnog para iz okoline Novog Sada biće ponuđeni na javnu prodaju. Imovina je procenjena na nešto više od 57 miliona dinara, ali će na prvoj licitaciji biti ponuđena za nešto više od 17,5 miliona dinara, što je 60 odsto od procenjene vrednosti. Ako ne bude prodata, na narednoj aukciji će vrednost njihove imovine biti utvrđena, čak, na 30 odsto od procenjene.

Spisak dužnika, čija će imovina biti ponuđena na javnim licitacijama, prvi ili drugi put, objavljen na sajtu Osnovnog suda u Novom Sadu, nije zanemarljiv. Zbog namirivanja dugova, prodaju se i stvari, pa je u oktobru zakazano 26 licitacija za njihovu prodaju. Na tim spiskovima se nalaze: automobili, televizori, klima-uređaji, muzički instrumenti, slike...

Do kraja oktobra, u drugom pokušaju, prodavaće se pokućstvo i kancelarijska oprema u vlasništvu 34 dužnika.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan