NSBI u subotu slavi 10 godina borbe za bolje uslove za bicikliste

NSBI u subotu slavi 10 godina borbe za bolje uslove za bicikliste

Novosadska biciklistička inicijativa u subotu, 18. septembra, slavi svoj jubilarni, 10. rođendan.

U sklopu rođendana, od 14.30 u Limanskom parku počinje tribina “Biciklisti pitaju grad”, gde prisutni mogu postavljati pitanja direktno predstavnicima gradskih institucija i učestvovati u ravnopravnoj diskusiji bez posrednika. 

Takođe iz Limanskog parka u 16 sati polazi i dobro poznata Kritična masa  mirni protest u pokretu čiji je cilj skretanje pažnje svih učesnika u saobraćaju na postojanje i bezbednost biciklista. 


Dan se završava velikom žurkom sa DJ Đurom, prikazivanjem kratkog filma o NSBI, tortom koja će se deliti učesnicima, promocijom osiguranja za bicikliste i drugim iznenađenjima. 

Učešće u svim aktivnostima je besplatno i nije potrebna nikakva registracija, te NSBI poziva sve bicikliste i biciklistkinje, svih uzrasta, da joj se pridruže. 

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Navedeno je - samo do vas

  pre 945 dana i 12 sati

  Evo vam dve teme za slavlje:
  1. Kako ne povrediti pešake i brzinu bicikliste sveti u normalne okvire, ne veće od 30km/h ili 6 puta brže od pešaka.
  2. Kako pravac kretanja, što naročito važi za kurire, svesti na normalan i očekivan od strane vozača, kako ne bi dolazilo do nesreća.
  Lično sa video takve egzibicije od strane bicikliste, na koje ne bi mogao reagovati ni odgovoriti nijedan normalan vozač. Morao bih vam nacrtati tu putanju, kako bih je objasnio.
  Potpuno je neočekivana u saobraćaju.

  Oceni komentar:
  0
  1