NSZ: "Novi Sad lider u državi u izdvajanju novca za zapošljavanje"

NSZ: "Novi Sad lider u državi u izdvajanju novca za zapošljavanje"

Na kraju prethodne godine, novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje beleži pad stope nezaposlenosti u gradu od 13 odsto u odnosu na decembar 2017, rečeno je na jučerašnjoj godišnjoj konferenciji za medije.

Tačnije, na evidenciji je 14.608 nezaposlenih, što je 2.200 manje u odnosu na pretprošlu godinu.

Programi i aktivnosti kroz koje se povećava zaposlenost, osim iz Republike, sufinansiraju se iz Pokrajinske vlade, projekta IPA 2013 i lokalnih samouprava, od kojih prednjači Grad Novi Sad, koji je, kako je istakla direktorka filijale Novi Sad Tatjana Vidović, lider u državi u izdvajanju novca za zapošljavanje. Naš grad je izdvojio 160 miliona dinara za realizaciju Akcionog plana zapošljavanja, te su tako u razne finansijske mere zapošljavanja uspeli da uključe 2.350 osoba.

Proteklu godinu obeležila su tri sajma zapošljavanja, koja su oborila rekorde kada je reč o posećenosti, ali i broju prijavljenih poslodavaca i ponuđenih radnih mesta. Naime, lane je sajmove posetilo 7.000 građana, a u ponudi je bilo 6.841 slobodno radno mesto.

- U merama aktivne politike zapošljavanja prošle godine prednost su imale osobe iz kategorije teže zapošljivih i čak 94 odsto njih smo uključili u te naše mere – navela je Vidović, dodajući da je za to Republika Srbija izdvojila 3,65 milijardi dinara, dok su iz Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom (OSI) dobili 550 miliona dinara, što je dovelo do toga da se broj nezaposlenih OSI smanji četiri odsto.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan