NSZ: Prijave za besplatne IT obuke do 1. septembra

NSZ: Prijave za besplatne IT obuke do 1. septembra

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je danas da je pomeren rok za prijavljivanje nezaposlenih osoba za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i da je novi termin za početak obuka 13. septembar.

Svi zainteresovani nezaposleni, koji se nalaze na evidenciji NSZ, za učešće u ovom programu mogu se prijaviti najkasnije do 1. septembra ove godine. NSZ na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, poziva nezaposlene osobe da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Obuke za zanimanja "Software Developer", "Data Analyst", "IT Administrator" i "AI Practitioner", organizovaće kompanija "Semos education" kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije "Microsoft" (GSI). Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta gsi.algoritam.org, napominje se u saopštenju.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan