NUNS: Izveštavanje o nasilju nad Natašom Bekvalac svesna i bezobzirna zloupotreba nesreće

NUNS: Izveštavanje o nasilju nad Natašom Bekvalac svesna i bezobzirna zloupotreba nesreće

Drastičan primer kršenja prava na privatnost...

Nezavisno udruženje novinara Srbije smatra da su izveštavanjem o nasilju nad pevačicom Natašom Bekvalac mediji, među kojima je, kako navode, prednjačilo onlajn izdanje "Blica", prekršili osnovne profesionalne standarde i više odredbi Kodeksa novinara Srbije.

- Objavljivanje niza detalja koji zadiru u domen intime, spekulacije o razlozima zbog kojih je došlo do porodičnog nasilja, kao i uznemiravanje članova porodice u vrlo delikatnom trenutku, drastičan su primer ne samo kršenja prava na privatnost – koje bi svi novinari trebalo da poštuju –- već i svesna, bezobzirna zloupotreba nečije nesreće. Bez obzira na evenutalnu zainteresovanost medijske publike, trebalo je imati u vidu opasnost od spekulacija i pretpostavki, dostojanstvo prebijene žene, kao i činjenicu da takvo izveštavanje može imati štetne posledice po nju, njenu maloletnu decu i njene bližnje – navodi se u saopštenju.

NUNS je podsetio da je posao medija da rade u javnom interesu, a njihova dužnost da pri tome poštuju standarde i moralne norme profesije, da nikoga ne povrede i da vode računa o uticaju svog rada.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 544 dana i 23 sata

  Novinske kuće dugi niz godina krše lična ljudska prava i ne vode računa o žrtvama, samo da prodaju novine i sve više imamo žute štampe koja spekuliše i nanosi štete žrtvama. Život nije reality parovi i farma i nemojte ostale ljude da tretirate kao smeće koje nam se servira u tim emisijama.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • pera

  pre 540 dana i 9 sati

  Srpski "mediji" su NAJVEĆE MOGUĆE DJUBRE!!!

  Oceni komentar:
  0
  0
novosadsko porodilište betanija isključenja struje novosadska policija servisne informacije klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina protest taksista isključenje vode 27. novosadski maraton Aleksandar Vučić novosađani raspored sahrana novi sad jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad izmena režima saobraćaja Isključenje struje bez struje servisne informacije novi sad bebe sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad RHMZ Republički hidrometeorološki zavod bez vode JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana