NUNS: Izveštavanje o nasilju nad Natašom Bekvalac svesna i bezobzirna zloupotreba nesreće

NUNS: Izveštavanje o nasilju nad Natašom Bekvalac svesna i bezobzirna zloupotreba nesreće

Drastičan primer kršenja prava na privatnost...

Nezavisno udruženje novinara Srbije smatra da su izveštavanjem o nasilju nad pevačicom Natašom Bekvalac mediji, među kojima je, kako navode, prednjačilo onlajn izdanje "Blica", prekršili osnovne profesionalne standarde i više odredbi Kodeksa novinara Srbije.

- Objavljivanje niza detalja koji zadiru u domen intime, spekulacije o razlozima zbog kojih je došlo do porodičnog nasilja, kao i uznemiravanje članova porodice u vrlo delikatnom trenutku, drastičan su primer ne samo kršenja prava na privatnost – koje bi svi novinari trebalo da poštuju –- već i svesna, bezobzirna zloupotreba nečije nesreće. Bez obzira na evenutalnu zainteresovanost medijske publike, trebalo je imati u vidu opasnost od spekulacija i pretpostavki, dostojanstvo prebijene žene, kao i činjenicu da takvo izveštavanje može imati štetne posledice po nju, njenu maloletnu decu i njene bližnje – navodi se u saopštenju.

NUNS je podsetio da je posao medija da rade u javnom interesu, a njihova dužnost da pri tome poštuju standarde i moralne norme profesije, da nikoga ne povrede i da vode računa o uticaju svog rada.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NS

  pre 1696 dana i 6 sati

  Novinske kuće dugi niz godina krše lična ljudska prava i ne vode računa o žrtvama, samo da prodaju novine i sve više imamo žute štampe koja spekuliše i nanosi štete žrtvama. Život nije reality parovi i farma i nemojte ostale ljude da tretirate kao smeće koje nam se servira u tim emisijama.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • pera

  pre 1691 dan i 16 sati

  Srpski "mediji" su NAJVEĆE MOGUĆE DJUBRE!!!

  Oceni komentar:
  0
  0