NUNS osudio vandalski napad na zgradu mađarske medijske kuće u Subotici

NUNS osudio vandalski napad na zgradu mađarske medijske kuće u Subotici

Nepoznati mlađi muškarac sa kapuljačom na glavi je u toku noći između subote i nedelje nekoliko puta udario nogom i razbio staklo kapije mađarske medijske kuće u Subotici da bi potom pobegao sa lica mesta.

Zgrada mađarske medijske kuće u Subotici je žestoko napadnuta. Nepoznati muškarac je tokom noći nekoliko puta udario nogom u ulazna vrata pri čemu je naneta velika materijalna šteta. Inače, u zgradi se nalaze i Panon RTV, Subotički mađarski radio i subotička redakcija dnevnog lista Mađar So i nedeljnika Het Nap – navedeno je u sopštenju Radio-televizije Panon povodom ovog događaja.

Kako kažu, prema neslužbenim informacijama, u zgradi pored Panon RTV-a je održano neprijavljeno okupljanje kada je maskirani muškarac nekoliko puta udario nogom u kapiju i pobegao sa lica mesta. Policija je još tokom noći izvršila uviđaj i protiv nepoznatog počinioca se vodi istraga.

Nezavino udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje vandalsko razbijanje stakla na zgradi mađarske medijske kuće. Smatramo da ovaj napad predstavlja pretnju svim novinarima zaposlenim u redakcijama koje koriste navedeni prostor.

Apelujemo na nadležne institucije da u najkraćem roku pronađu počinioce ovog nedela i zaštite zaposlene u mađarskim medijima u Subotici – stoji u saopštenju NUNS-a.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan