NUNS osuđuje uvrede koje je Gordani Suši uputio Milomir Marić

NUNS osuđuje uvrede koje je Gordani Suši uputio Milomir Marić

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je jezive uvrede i optužbe koje je o novinarki Gordani Suši izrekao glavni urednik televizije Happy Milomir Marić i pozvalo Savet REM-a da prema tom mediju preduzme odgovarajuće mere zbog kršenja zakonskih normi.

NUNS smatra da je Marić grubo zloupotrebio poziciju glavnog urednika televizije sa nacionalnom frekvencijom kako bi se "osvetio Suši zbog kolumne u listu 'Danas' u kojoj ga je kritikovala u vezi sa emisijom 'Ćirilica' u kojoj je gostovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić".

U saopštenju se navodi da je "svoj bes zbog kritičkog stava novinarke, Marić demonstrirao uvredama i optužbama protiv njenog pokojnog oca i pokojnog supruga, dovodeći i nju u direktnu vezu sa njihovim navodnim zlokobnim i zločinačkim radom".

- Poruke da je otac Gordane Suše bio "najveći udbaš", te da je njen muž kao "najviši funkcioner Saveznog SUP-a" uz njeno sufliranje "određivao koga će Arkan da ubije negde u inostranstvu", očigledno su upućene sa ekrana kako bi se novinarka zastrašila i javno diskreditovala. Istovremeno, poruke predstavljaju opasno targetiranje Suše kao mete zbog njenog kritičkog stava o aktuelnoj vlasti i njoj naklonjenim medijima i novinarima – navelo je ovo novinarsko udruženje.

NUNS je naveo da je Suša zamerila Mariću što "nije nijednom odreagovao na Vučićeve, najblaže rečeno, brutalne laži, počev od toga da je sve pobunjene građane izjednačio i ponizio pod simbol vešala, preko prebrojavanja i omalovažavanja da ih je više bilo u protestima pokreta 'Ne davimo Beograd', pa do sedam puta zaredom upotrebljene reči kurva, ne pominjući da su takve reči upućivali članovi njegove partije opozicionim poslanicama u parlamentu a koje nikada nije uzeo u zaštitu".

- Suša je u istom kontekstu pomenula da je Marić stalni glasač SNS, čime se on u pomenutoj emisiji pohvalio Vučiću, a što predstavlja direktno kršenje novinarske etike – naglasio je NUNS.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Grande Milovan

  pre 250 dana i 5 sati

  Iako duboko prezirem režimskog slugu i novinarsku sramotu od tog Marića,moram da priznam da je Marić ovoga puta u pravu!
  Gordana Suša novinarski mediokritet srpskog novinarstva je tipičan primer preletača namazanih svim bojama uvek spremnih da se "snađu" u svakom režimu.Po majci (visokom partijskom funcioneru)Hrvatica,a po ocu (visoko pozicioniranom Udbašu)Srpkinja,dete razvedenih roditelja,uvek i do kraja na majčinoj strani,prenoseći animozitet sa oca ka njegovom narodu.
  Početak karijere je obeležila kao eksluzivni Skupštinski reporter/pripravnik zahvaljujući porodičnom komunističkom zaleđu,dok su se njene uspešne kolege istovremeno bavile pijačnim barometrom,zatim se priključila "borcima"za Jugoslaviju uvek preferirajući majčinu stranu.Nastavak svoje aktivnosti devedesetih je potražila u "nezavisnim" vodama(produkcija VIN i dr)debelo finansiranih iz inostranstva,uglavnom sugerišući krivicu Srbije u svim sukobima na teritoriji ex YU i svim mogućim i nemogućim kritikama režima.Cela priča je kao uvek kod Suše bila uvijena u oblandu borbe za demokratiju (šta god to značilo).
  Demokratske promene su donele nove "značajne" (dobro plaćene) aktivnosti,udruženjima novinara,upravnim odborima,koordinacionim telima,upravnim odborima i td.
  I sada se običan,neuki građanin pita gde je istina i na čiju stranu da se privoli (tipičan srpski manir)Marićevu ili Sušinu.Odgovor je: ni na čiju,oboje ne zaslužuju pažnju,živote su protraćili jureći isključivo ličnu korist,bezmoralno i sebično!

  Oceni komentar:
  0
  0
bebe JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad KCV promenada matičar novi sad servisne informacije novi sad bez vode JGSP "Novi Sad" novosadska policija novorođenčad šoping centar promenada servisne informacije jkp novosadska toplana klisa betanija Isključenje struje elektrovojvodina bez struje Elektrodistribucija Novi Sad novosadski sajam Spens isključenje vode isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje novosađani novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad