O bezbednosti u saobraćaju edukovaće se 16.000 novosadskih đaka (FOTO)

O bezbednosti u saobraćaju edukovaće se 16.000 novosadskih đaka (FOTO)

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Кravić prisustvovao je promociji Projekta "Edukacija učenika u oblasti bezbednosti saobraćaja“ koja se održala u Osnovnoj školi "Jožef Atila", javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve, tokom prvog polugodišta, organizuje edukaciju dece, uzrasta od prvog do četvrtog razreda u oblasti bezbednosti saobraćaja, u svim osnovnim školama na teritoriji Grada Novog Sada.

– Grad Novi Sad treći put učestvuje u ovom projektu i kontinuirano radi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju sprovodeći razne edukacije koje su namenjene i deci i starijim učesnicima u saobraćaju. Osim 16.000 dece od prvog do četvrtog razreda koji će proći obuku, proširićemo obuku i za decu bicikliste, jer deca sve više učestvuju i kao biciklisti u saobraćaju. Preduzetim merama nastojimo da doprinesemo većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – rekao je Aleksandar Кravić.U ime Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju Marina Tucaković je istakla da je konstantna edukacija neophodna kako bi se smanjio broj nezgoda u saobraćaju.

– Cilj projekta je edukacija dece kako bi bezbedno učestvavali u saobraćaju, a aktivnosti se sprovode u osnovnim školama za učenike prvog i drugog razreda, dok će učenici trećeg i četvrtog razreda organizovano dolaziti na Novosadski sajam, gde će prisustvovati predavanjima. I u školama i na sajmu biće postavljen saobraćajni poligon koji predstavlja raskrsnicu opremljenu pešačkim prelazima, saobraćajnim znacima i semaforima, tako da će deca na praktičnim primerima sticati osnovna znanja u saobraćaju – rekla je Marina Tucaković.

Pored toga, kako su naveli u Centru, u objektima škola biće postavljeni plakati sa edukativnim sadržajem, dok će deca nakon predavanja dobiti flajere na kojima su predstavljene potencijalne opasnosti koje ih mogu ugroziti dok učestvuju u saobraćaju u svojstvu pešaka ili biciklista.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neime

  pre 1322 dana i 11 sati

  Da je neko stvarno hteo bez ogromnog ličnog ineresa da nešto uradi prvo je trebelo edukovati roditelje da i oni, pošto je to njihova zakonska obaveza, utiču na učvršćivanje pozitivnih stavova kod dece. Dovoljno je bilo stati ispred škole i analizirati ponašanje roditelja koji bi da svoju decu ako je moguće dovezu do školskih vrata a pri tome ugrožavaju drugu decu. Zaustavljaju se i parkiraju tamo gde to nije dozvoljeno i ometaju zaustavljanje autobusa na stanici ispred škole. Dovoljno je bilo da se okrenu niz Šarplaninsku ulicu i vide vozila koja su parkirana po trotoarima a deca prinuđena da se kreću pom kolovozu. Moje pitanje je koliko košta sve ovo i ko je od stručnjaka psihologa i saobraćajaca učestvovao u analizi potreba ove kategorije učesnika u saobraćaju. Deca samostalno u saobraćaju smeju da učestvuju od godina...

  Oceni komentar:
  0
  1