"O RADIO": Prepolovljen broj saradnika, smanjuje se obim programa

"O RADIO": Prepolovljen broj saradnika, smanjuje se obim programa

Redakcija novosadskog omladinskog "O radija" saopštila je juče, na Dan slobode medija, da će posle dve i po godine postojanja morati da promeni koncept i smanji obim programa, zbog odluke menadžmenta RTV da prepolovi broj saradnika na ovoj onlajn radio stanici.

U obraćanju javnosti, koje je objavljeno na sajtu www.oradio.rs, navodi se da je tačno godinu dana posle pobede u međunarodnom takmičenju "Radio Battle" više od pola redakcije moralo da napusti program.

- Na najboljoj evropskoj radio stanici više ne radi mladi voditeljski par Sofija Balać i Vukašin Kartalović, koji su tu prestižnu titulu doneli građanima Srbije. Prekinuta je saradnja s još pet dragocenih, većinom mladih, novinarki. One su bile glavni motor redakcije –  kaže se u tekstu.

- Iskusni novinar Igor Mihaljević, čiji tekstovi su bili među najčitanijima na sajtu, takođe više nije u našem timu. Svi oni na "O radio" došli su posle konkursa, gde su u velikoj konkurenciji ocenjeni kao najbolji. Gotovo sve odluke o prestanku angažovanja saradnika "O radija" donete su bez ikakvih konsultacija i znanja glavnog i odgovornog urednika medija, uključujući i onu da emisija "Alarm sa Daškom i Mlađom" više neće buditi publiku Omladinskog radija. Posle dve i po godine zajedničkog rada na stvaranju kvalitetnog medija namenjenog mladima, prinuđeni smo da nastavimo bez polovine saradnika – navodi se na sajtu "O radija".

Redakcija je saopštila i da su Kolegijum generalnog direktora i Upravni odbor RTV usvojili program rada "O radija" za ovu godinu, ali da nakon najnovijih kadrovskih promena "kvalitet i obim programa u budućnosti ne može biti onakav na koji su slušaoci navikli", piše u obraćanju ove omladinske redakcije. 

Izvori: Insajder/O radio

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan