"O RADIO": Prepolovljen broj saradnika, smanjuje se obim programa

"O RADIO": Prepolovljen broj saradnika, smanjuje se obim programa

Redakcija novosadskog omladinskog "O radija" saopštila je juče, na Dan slobode medija, da će posle dve i po godine postojanja morati da promeni koncept i smanji obim programa, zbog odluke menadžmenta RTV da prepolovi broj saradnika na ovoj onlajn radio stanici.

U obraćanju javnosti, koje je objavljeno na sajtu www.oradio.rs, navodi se da je tačno godinu dana posle pobede u međunarodnom takmičenju "Radio Battle" više od pola redakcije moralo da napusti program.

- Na najboljoj evropskoj radio stanici više ne radi mladi voditeljski par Sofija Balać i Vukašin Kartalović, koji su tu prestižnu titulu doneli građanima Srbije. Prekinuta je saradnja s još pet dragocenih, većinom mladih, novinarki. One su bile glavni motor redakcije –  kaže se u tekstu.

- Iskusni novinar Igor Mihaljević, čiji tekstovi su bili među najčitanijima na sajtu, takođe više nije u našem timu. Svi oni na "O radio" došli su posle konkursa, gde su u velikoj konkurenciji ocenjeni kao najbolji. Gotovo sve odluke o prestanku angažovanja saradnika "O radija" donete su bez ikakvih konsultacija i znanja glavnog i odgovornog urednika medija, uključujući i onu da emisija "Alarm sa Daškom i Mlađom" više neće buditi publiku Omladinskog radija. Posle dve i po godine zajedničkog rada na stvaranju kvalitetnog medija namenjenog mladima, prinuđeni smo da nastavimo bez polovine saradnika – navodi se na sajtu "O radija".

Redakcija je saopštila i da su Kolegijum generalnog direktora i Upravni odbor RTV usvojili program rada "O radija" za ovu godinu, ali da nakon najnovijih kadrovskih promena "kvalitet i obim programa u budućnosti ne može biti onakav na koji su slušaoci navikli", piše u obraćanju ove omladinske redakcije. 

Izvori: Insajder/O radio

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad novorođenčad sahrane sahrane novi sad hrana servisne informacije gradsko groblje almaško groblje raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens havarija na vodovodu elektrovojvodina Isključenje struje bebe isključenja struje radosne vesti lisje Elektrodistribucija Novi Sad opens 2019 betanija bez struje novosadsko porodilište OK Vojvodina Daško i Mlađa Fruška gora groblje epk 2021 JKP Vodovod i kanalizacija bez vode