O Srećku sad brine Centar za socijalni rad

O Srećku sad brine Centar za socijalni rad

Bebu koja je pre više od dve nedelje ostavljena u dvorištu Betanije, preuzeo je novosadski Centar za socijalni rad.

Beba je, odmah po rođenju, nađena u putnoj torbi kod Betanije, a potom zbrinuta u Dečijoj bolnici. S obzirom na to da je novorođenče, simbolično nazvano Srećko, dobro i primetno napreduje, procenjeno je da više nema potrebe da bude smešten u Dečijoj bolnici. Roditelji mališana se još nisu oglasili.
 
Centar za socijalni rad, kao organ starateljstva, u obavezi je da preuzme sve potrebne mere u zaštiti deteta bez roditeljskog staranja.
 
- Možemo konstatovati da je dete dobro i da je bilo adekvatno zbrinuto. Preduzeli smo sve potrebne mere iz naše nadležnosti – kažu u Centru za socijalni rad.
 
Kakva će biti dalja budućnost mališana, u ovoj socijalnoj ustanovi nisu mogli da preciziraju  Odmah pošto im je iz porodilišta javljeno da je pronađena ostavljena beba, osigurali su njenu bezbednost. Tada su još rekli da će malog Srećka, po izlasku iz bolnice, zbrinuti u prihvatilištu za decu "Sigurne kuće" ili u hraniteljskoj porodici.
 
Novorođenče je u dvorištu Betanije 22. oktobra, oko 10, časova, pronašla Novosađanka Slavica Fejsa, koja je prolazeći čula dečiji plač. Kada se vratila da proveri o čemu se radi, videla je plavu torbu, a u njoj tek rođenog mališana, gotovo promrzlog, bez odeće, na čijem telu su bili vidljivi tragovi porođaja.
 
Originalni izvor: Večernje novosti
Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje bez vode novosadsko porodilište elektrovojvodina novorođenčad novosadska policija KCV Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe promenada jkp lisje jkp novosadska toplana Aleksandar Vučić servisne informacije servisne informacije novi sad sahrane novi sad novosađani klinički centar vojvodine JGSP "Novi Sad" Isključenje struje Spens raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja bez struje isključenje vode šoping centar promenada betanija matičar novi sad