O trošku Grada u banjama Vojvodine boraviće 500 penzionera s najmanjim primanjima

O trošku Grada u banjama Vojvodine boraviće 500 penzionera s najmanjim primanjima

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić ispratio je penzionere koji odlaze na sedmodnevni rehabilitacioni oporavak u Banju Junaković – Apatin, javljeno je danas iz Kabineta gradonačenika Novog Sada.

Program rehabilitacionog oporavka u banji realizuje Crveni krst Novog Sada u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu koja je obezbedila sredstva.

Poželevši penzionerima srećan put i ugodan boravak na odmoru u banji, Tihomir Nikolić je rekao da Grad Novi Sad vodi računa o svim svojim sugrađanima uz nesebičnu pomoć gradske organizacije Crvenog krsta.

– Iz budžeta Grada preko Uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, obezbeđena su sredstva u iznosu od osam miliona dinara, koja su namenjena za odlazak 500 penzionera sa teritorije Grada Novog Sada na sedmodnevni rehabilitacioni oporavak u banju i to penzionerima sa njajmanjim primanjima. Svim penzionerima je obezbeđen i prevoz autobusom od Novog Sada do banje, kao i povratak – rekao je Nikolić.

Pored Banje Junaković, penzioneri sa najnižim penzijama biće upućeni i u Banju Rusanda u Melencima, kao i u Banju Кanjiža, do kraja kalendarske godine.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan