OAZA ZELENILA NA 3,5 HEKTARA: Park između Detelinare i Novog naselja imaće deset ulaza za posetioce

OAZA ZELENILA NA 3,5 HEKTARA: Park između Detelinare i Novog naselja imaće deset ulaza za posetioce

Uskoro počinju obimni radovi na projektu zelene oaze u blizini Ranžirne stanice.

Odbornici gradske skupštine na sednici prošlog petka saglasili su se da JKP "Gradsko zelenilo", na neuređenoj zelenoj površini kod Ranžirne stanice, u ulici Radomira Raše Radujkova, podigne novi veliki park u Novom Sadu.

Kako je za "Novosti" potvrđeno u ovom gradskom preduzeću, radovi između Detelinare i Novog naselja trebalo bi da počnu "ubrzo". U odluci je navedeno da je urađen projekat za uređenje celog prostora, kao i da su za podizanje parka na površini od 3,5 hektara obezbeđena sredstva iz budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine, predviđena za ovu godinu. Tim novcem trebalo bi da se finansiraju pripremni i zemljani radovi.

Planom je, kako za beogradski list dodaju u "Zelenilu", predviđeno i deset ulaza za posetioce, od kojih dva glavna, čime će se omogućiti bolji pristup parku i veći protok ljudi.

Mreža staza biće prilagođena različitim grupama korisnika. Park kod Ranžirne stanice bi trebalo da ima poslastičarnicu, javni toalet i prostor za odlaganje mehanizacije za njegovo održavanje.

U "Zelenilu" kažu da su u novom parku predviđene i dve zone za dečju igru i rekreaciju, teretana na otvorenom, teren za boćanje, površine za održavanje radionica, koncerata i sličnih sadržaja i fontana.

Takođe, biće postavljen i dovoljan broj klupa i korpi za smeće, pišu na kraju "Novosti".

Opširnije ovde

Oceni vest:
18
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ivanka

  pre 999 dana i 3 sata

  Zna li se tačno koje godine će početi sa izgradnjom parka ?

  Oceni komentar:
  1
  10
 • Novo Naselje

  pre 999 dana i 1 sat

  Godine "ubrzo".... !

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Mile

  pre 999 dana i 46 minuta

  Kada ce se urediti Satelit, posebno deo oko Satelitske pijace ?!?!??!?!??!!?!

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Mile_Opet

  pre 999 dana i 6 minuta

  Ovim putem bih zeleo da pozovem sve stanovnike Novog Sada, a narocito Novog Naselja, da podrze grupu na facebook-u, za uredjenje deponije na Satelitu ( Satelitska Deponija ) i da se ukljuce kako god mogu, da pokusamo zajedno da resimo veliki problem.
  Hvala na razumevanju i podrsci ..

  Oceni komentar:
  1
  9
 • Novosadjanin

  pre 998 dana i 22 sata

  Kakav bre teren za boćanje??? Nećete staviti igralište za mali fudbal/rukomet, tenis, košarku ili odbojku??? a stavljate teren za boćanje? Da li je vama važnije fizičko zdravlje i pravilan razvoj naših mladih naraštaja ili razonoda penzionera? Pa deca nam se krive uz tv, telefone, tablete, i racunare, krive kičme, ravnaju stopala itd. Uz dužno poštovanje, ali boćanje i nije autohtona igra sa ovih prostora, već je doneta iz primorskih krajeva, a i tamo je doneta iz mediteranskih zemalja. Ja ne mogu da verujem šta čitam. Ej TEREN ZA BOĆANJE? Čija god da je ideja "SVAKA MU ČAST" !!!

  Oceni komentar:
  11
  27
 • smbD

  pre 998 dana i 4 sata

  Ovom prilikom pozivam sve ljude dobre volje da kad vide bacenu flasu na ulici, kesicu cipsa, omot od cokolade, plasticnu kesu ili bilo sta slicno, istu podignu i bace u najblizu kantu. Svima cinite dobro, a osecate se sjajno!

  Oceni komentar:
  0
  8