Obavezno zakazivanje kod pedijatra u Domu zdravlja

Obavezno zakazivanje kod pedijatra u Domu zdravlja

Preglede kod pedijatra u svim ambulantama Doma zdravlja "Novi Sad" od sledećeg ponedeljka biće obavezno unapred zakazati.

Roditelje koji su danas došli u ambulantu u Zmaj Ognjena Vuka dočekalo je obaveštenje o obaveznom zakazivanju i zdrave i bolesne dece na pedijatriji, kako bi se rešio problem čekanja. Preglede roditelji zakazuju lično ili telefonom kod sestara svojih izabranih lekara od 7 do 9 i od 13.30 do 15 časova svakog radnog dana. Ovo je izazvalo dileme kod roditelja - da li će uspeti da zakažu i za kada, šta će biti s decom kojoj hitno treba pregled, kao i ko utvrđuje koji slučaj je hitan, a koji nije.

Na obaveštenju u ustanovi navedeno je da će prednost, kao i dalje, imati hitni slučajevi, te da se redosled zakazivanja ne uzima kao obavezan i primanja pacijenata se utvrđuju na osnovu prioriteta.

Kako za 021.rs kaže načelnica pedijatrije dr Vesna Vuleković, na nivou ustanove je odlučeno da se uvede zakazivanje pregleda sve dece, kako bi organizacija bila bolja, a roditelji čekali kraće.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan