Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka: "Mi možemo. Ja mogu."

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka: "Mi možemo. Ja mogu."

Svetski dan borbe protiv raka obeležava se 4. februara svake godine, s namerom da se podigne svest društva o ovoj opakoj bolesti, i da se ohrabri sprečavanje, odnosno prevencija, rano otkrivanje i lečenje raka.

Ove godine Unija za internacionalnu kontrolu raka (UICC) obeležava Svetski dan borbe protiv raka pod geslom “Mi možemo. Ja mogu.”.

Institut za onkologiju Vojvodine pridružio se ovoj globalnoj inicijativi, sa željom da utiče na sve građane i institucije da se pridruže kontinuiranoj borbi koju Institut za onkologiju Vojvodine svakodnevno vodi već duže od pola veka, nesebično pružajući svu neophodnu pomoć i zaštitu obolelima od zloćudnih tumora.

Shvatajući da rak utiče na sve nas na različite načine – te da svi mi, bez obzira na zanimanje, oblast rada ili interesovanje, imamo mogućnost da preduzmemo najrazličitije akcije da smanjimo uticaj raka na pojedince, porodice i društvo u celini – na Svetski dan borbe protiv raka, u četvrtak, 4. februara 2016. godine, od 9-12 sati, u holu Instituta za onkologiju Vojvodine (desno od centralnog hola), timovi lekara i sestara otvoriće vrata ove kuće za sve građane i sve svoje pacijente i razgovarati o raku i načinima njegovog sprečavanja, ranog otkrivanja i lečenja, omogućujući sticanje dodatnih saznanja o raku i kako da se borimo protiv njega.


 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jakim

  pre 1295 dana i 8 sati

  Okrenimo SE prirodnim Vrednostima.Podržavam obeležavanje Svetskog dana borbe protiv raka.

  Oceni komentar:
  0
  0
klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod almaško groblje jkp lisje servisne informacije novi sad bez vode havarija na vodovodu centralno groblje u Futogu novosađani raspored sahrana novi sad radosne vesti betanija JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode bebe porodilište novi sad novorođenčad vremenska prognoza novi sad gradsko groblje jkp novosadska toplana bez struje elektrovojvodina sahrane novosadsko porodilište servisne informacije RHMZ isključenja struje matična knjiga rođenih raspored sahrana i ispraćaja