Obeležen Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju (FOTO)

Obeležen Dan sećanja na poginule u NATO bombardovanju (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je komemorativnom skupu jedinica iz garnizona Novi Sad, povodom obeležavanja 24. marta, Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju pre 17 godina.

- Tog 24. Marta 1999. godine, jedna od prvih meta agresorima je bio Novi Sad. Naš grad i naša država pretrpeli su velike napade, gubitke i štetu, a izgubili smo, pre svega, veliki broj ljudskih života. I danas se sećamo bombi u Šangaju, na Detelinari i na Klisi, kao i sa sremske strane grada, sećamo se porušenih mostova u Novom Sadu, ali i Aleksinca, Varvarina, Niša i svih onih mesta bombardovanih na Kosovu i Metohiji. Klanjamo se senima nevinih žrtava agresorskih bombi i sećamo se žrtava pripadnika Vojske i Policije koji su dali svoje živote braneći otadžbinu. Evocirajući uspomene na te tragične dane i događaje, mi smo danas obavezni da budemo ujedinjeni oko zajedničkog cilja – da Srbija bude razvijena, ekonomski snažna i politički stabilna država, sa jasnom i izvesnom budućnošću, kao i da se događaji iz 1999. godine nikad ne ponove i da se nikad ne zaborave, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.Zamenik komandanta Prve brigade kopnene vojske i zamenik komandanta garnizona pukovnik Veljko Martinović rekao je da se svakog 24. marta vojnici sećaju svojih palih drugova.

- Njihovi životi utkani su u našu današnjicu, kao i u našu budućnost. Mi smo u obavezi da ih se sećamo, a te uspomene za nas vojnike predstavljaju poseban podstrek, jer je njihova žrtva zaslužna za ovo što mi danas imamo, istakao je pukovnik Martinović i naglasio da prosperitet države Srbije nema alternativu.

Pored gradonačelnika vence na spomen obeležje položile su i delegacije garnizona Novi Sad, ORVS Grada Novog Sada, SUBNOR Novi Sad i porodice poginulih pripadnika Vojske Srbije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bebe matičar novi sad novosadska policija protest taksista servisne informacije raspored sahrana novi sad isključenja struje sahrane novi sad izmena režima saobraćaja isključenje vode servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana Aleksandar Vučić raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište RHMZ bez struje novosađani vremenska prognoza novi sad 27. novosadski maraton JKP Vodovod i kanalizacija Isključenje struje jkp lisje elektrovojvodina novorođenčad KCV Elektrodistribucija Novi Sad betanija