Obeležen Međunarodni dan mladih na Štrandu

Obeležen Međunarodni dan mladih na Štrandu

Međunarodni dan mladih obeležen je Štrandu, a u programu su učestvovale brojne nevladine organizacije, studentske i školske organizacije, Fond za mlade talente kao i Sportski savez Srbije. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vlade Srbije Vanja Udovičić obišli su štandove i terene organizacija.

- Ponosni smo što je Novi Sad domaćin centralne manifestacije povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, a to mu s punim pravom pripada. Novi Sad jeste grad mladih i sebe vidi kao grad aktivne omladine koja je nosilac brojnih projekata. U najužem smo izboru za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, a tu priču i nose omladinske, nevladine i studentske organizacije. Dobijanje takve titule odrazilo bi se pozitivno na više polja kao što su bezbednost mladih, uslovi za obrazovanje, za bavljenje sportom kao i na prostor za kulturne delatnosti - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se ministru Udovičiću što, kao veliki prijatelj Novog Sada, podržava kandidaturu za prestižnu titulu, ali i brojne druge aktivnosti, pokazujući na delu partnerski odnos prema lokalnoj samoupravi.

 Program obeležavanja Međunarodnog dana mladih trajao je od 17 časova do 22 sta, a učestvovale su brojne nevladine organizacije, studentske i školske organizacije, Fond za mlade talente kao i Sportski savez Srbije.

 - Drago mi je što se na ovom mestu videlo koliko podrške lokalna samouprava pruža omladinskim organizacijama, i uvek će u resornom ministarstvu imati istinskog prijatelja. Izabrali smo Novi Sad da obeležimo ovaj važan datum zato što je ušao u najuži izbor za Omladinsku prestonicu Evrope, i jako je važno da mladi shvate da nastojimo da promovišemo sve njihove vrednosti. Ovde je danas preko 30 organizacija iz civilnog sektora, što je pokazatelj dobre saradnje sa vladinim sektorom - istakao je ministar Vanja Udovičić naglasivši značaj donošenja strateških dokumenata Nacionalne Strategije za mlade i Akcionog plana za mlade.

Posetioci Štranda imali su priliku da se oprobaju u različitim sportskim i rekreativnim aktivnostima, da učestvuju u edukativnim radionicama, ali i da uživaju u svirci mladih bendova koja je predviđena na glavnoj bini Štranda.

Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila je 12. avgust kao Međunarodni dan mladih 2000. godine, a u Srbiji on se zvanično obeležava od 2007. godine.

Međunarodni dan mladih ima za cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja mladih. Ove godine Ujedinjene nacije istakle su građanski aktivizam kao temu od posebnog značaja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrajk poštara servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop sahrane novi sad isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad raspored sahrana novi sad horoskop Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza bebe zodijak horoskopski znaci isključenje vode Nebojša Stefanović raspored sahrana i ispraćaja bez struje novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina jkp lisje Vreme u Novom Sadu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević bez vode betanija novorođenčad novosadsko porodilište Isključenje struje