Obeleženo 75 godina postojanja KUD "Svetozar Marković"

Obeleženo 75 godina postojanja KUD "Svetozar Marković"

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je obeležavanju jubileja KUD "Svetozar Marković", koje se ove godine održalo u skladu sa epidemiološkim merama, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

Prilikom proslave 75 godina od osnivanja, predstavniku Grada Novog Sada je uručena Zlatna povelјa koju ovo društvo dodelјuje za višedecenijsku podršku i doprinos njihovom radu.

– KUD "Svetozar Marković", jedno od najstarijih i najtrofejnijih kulturno-umetničkih društava, veoma je značajno i za Novi Sad i šire. Negovanjem kulturnog nasleđa, tradicije i običaja našeg i drugih naroda i narodnosti kroz pesmu, muziku i igru, ovo društvo prenosi veliko bogatstvo svima, a posebno mladim generacijama. Ponosni smo na aktivne članove KUD-a "Svetozar Marković", kao i na sve one koji su pronosili slavu tog društva tokom sedam i po decenija postojanja – rekao je Aleksandar Petrović.


Preko 1.000 članova KUD "Svetozar Marković" svoju aktivnost ostvaruje u deset sekcija. Na mnogobrojnim nastupima na festivalima, u zemlјi i širom sveta osvojili su mnoštvo priznanja i nagrada. Danas se u ovom društvu okuplјaju deca svih uzrasta, od najmlađih osnovaca, srednjoškolaca, do studenata, kao i radnici i penzioneri.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan