Obezbeđen novac za radove u gradskim i prigradskim školama

Obezbeđen novac za radove u gradskim i prigradskim školama

Za osnovne škole ove godine iz budžeta Grada izdvojeno je 100 miliona za kapitalno održavanje, kao i 34 miliona za tekuće popravke i održavanje.

Po rečima člana Gradskog veća za obrazovanje Vladimira Jelića, srednjim školama namenjeno 355 miliona, kao i još 25 miliona za tekuće popravke i održavanje. S tim u vezi, kako kaže Jelić, u toku su javne nabavke za radove koji bi trebalo da budu realizovani na više osmoletki i srednjih škola.

Po njegovim rečima, u OŠ "Ivan Gundulić", u isturenom odeljenju na Čeneju, planirana je izgradnja sportskog terena s tartan-podlogom, tribinama i sanacija dvorišta oko novoizgrađene fiskulturne sale u, dok će u OŠ "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu (na slici) biti zamenjena fasadna stolarija, kao nastavak ispunjavanja ugovorenih obaveza iz 2015. godine. Zamena dela fasadnih prozora i unutrašnjih vrata planirana je u OŠ "Desanka Maksimović" u Futogu, renoviranje toaleta u OŠ "Svetozar Marković Toza", a ogradu će dobiti OŠ "Đura Jakšić" u Kaću, kao i zaštitne rešetke na objektu "Krajišnik“.

U školi "Sveti Sava" u Rumenki biće postavljena veštačka podloga na delu sportskog terena, a, kako je rekao Jelić, jedna od važnijih stavki ove godine je, između ostalog, i izgradnja atmosferske kanalizacije u toj školi, rekonstrukcija sportskih terena i betoniranje kolskog ulaza, kao i gradnja nadstrešnice za kotlarnicu, sanacija starog objekta od vlage i uvođenje toplotnih pumpi za grejanje. Što se tiče srednjih škola, kako kaže član Gradskog veća za obrazovanje, u toku su javne nabavke za potrebe tekućeg održavanja u gimnaziji "Svetozar Marković“.

Osim navedenih poslova, prioritet ove godine imaće i renoviranje kuhinje u OŠ "Svetozar Marković Toza", radovi na grejanju, prozorima i fasadi u OŠ "Ivo Andrić" u Budisavi, radovi na krovu i delu fasadnih prozora u OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, ugradnja lifta za osobe s invaliditetom u OŠ "Đorđe Natošević" i adaptacija, uređenje i pokrivanje velike kupole u gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

PRIGOVOR PROLONGIRA RADOVE: Za ovu godinu planirana je dugo očekivana gradnja Muzičke i Baletske osnovne i srednje škole s koncertnom dvoranom. Početak radova odložen je kad se jedan od ponuđača za izvođenje radova žalio nadležnoj komisiji. - Nema ništa novo sa izgradnjom tih škola, čeka se i dalje odluka Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki – kaže član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan