Obezbeđen novac za radove u gradskim i prigradskim školama

Obezbeđen novac za radove u gradskim i prigradskim školama

Za osnovne škole ove godine iz budžeta Grada izdvojeno je 100 miliona za kapitalno održavanje, kao i 34 miliona za tekuće popravke i održavanje.

Po rečima člana Gradskog veća za obrazovanje Vladimira Jelića, srednjim školama namenjeno 355 miliona, kao i još 25 miliona za tekuće popravke i održavanje. S tim u vezi, kako kaže Jelić, u toku su javne nabavke za radove koji bi trebalo da budu realizovani na više osmoletki i srednjih škola.

Po njegovim rečima, u OŠ "Ivan Gundulić", u isturenom odeljenju na Čeneju, planirana je izgradnja sportskog terena s tartan-podlogom, tribinama i sanacija dvorišta oko novoizgrađene fiskulturne sale u, dok će u OŠ "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu (na slici) biti zamenjena fasadna stolarija, kao nastavak ispunjavanja ugovorenih obaveza iz 2015. godine. Zamena dela fasadnih prozora i unutrašnjih vrata planirana je u OŠ "Desanka Maksimović" u Futogu, renoviranje toaleta u OŠ "Svetozar Marković Toza", a ogradu će dobiti OŠ "Đura Jakšić" u Kaću, kao i zaštitne rešetke na objektu "Krajišnik“.

U školi "Sveti Sava" u Rumenki biće postavljena veštačka podloga na delu sportskog terena, a, kako je rekao Jelić, jedna od važnijih stavki ove godine je, između ostalog, i izgradnja atmosferske kanalizacije u toj školi, rekonstrukcija sportskih terena i betoniranje kolskog ulaza, kao i gradnja nadstrešnice za kotlarnicu, sanacija starog objekta od vlage i uvođenje toplotnih pumpi za grejanje. Što se tiče srednjih škola, kako kaže član Gradskog veća za obrazovanje, u toku su javne nabavke za potrebe tekućeg održavanja u gimnaziji "Svetozar Marković“.

Osim navedenih poslova, prioritet ove godine imaće i renoviranje kuhinje u OŠ "Svetozar Marković Toza", radovi na grejanju, prozorima i fasadi u OŠ "Ivo Andrić" u Budisavi, radovi na krovu i delu fasadnih prozora u OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, ugradnja lifta za osobe s invaliditetom u OŠ "Đorđe Natošević" i adaptacija, uređenje i pokrivanje velike kupole u gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

PRIGOVOR PROLONGIRA RADOVE: Za ovu godinu planirana je dugo očekivana gradnja Muzičke i Baletske osnovne i srednje škole s koncertnom dvoranom. Početak radova odložen je kad se jedan od ponuđača za izvođenje radova žalio nadležnoj komisiji. - Nema ništa novo sa izgradnjom tih škola, čeka se i dalje odluka Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki – kaže član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Hitna pomoć novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad sahrane novi sad jkp lisje isključenja struje bez grejanja vremenska prognoza novi sad horoskopski znaci jkp novosadska toplana dnevni horoskop vremenska prognoza Dom zdravlja elektrovojvodina Isključenje struje novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje raspored sahrana novi sad Republički hidrometeorološki zavod novosađani raspored sahrana i ispraćaja bez vode isključenje grejanja JKP Vodovod i kanalizacija horoskop bebe servisne informacije novi sad betanija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević