Obezbeđenje se vraća u Klinički centar

Obezbeđenje se vraća u Klinički centar

Na jučerašnjem sastanku u Kliničkom centru Vojvodine, u popodnevnim časovima, sastali su se ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borislav Vekić i šef kabineta ministra zdravlja Nikola Pandrc sa pokrajinskom sekretarkom za zdravstvo prof. dr Vesnom Kopitovic, direktorom ustanove doc. dr Ivanom Levakovim i saradnicima.

Dogovoreno je da se pristupi iniciranju procedure za ponovno angažovanje 30 ljudi fizičko tehničkog obezbeđenja  i da se pronađe modus na koji način Klinički centar Vojvodine da pravda ove troškove Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, za sredstva koja  se Republički fond za zdravstveno osiguranje obavezao da će obezbediti.

Lica koja su ponovo angažovana na poslovima fizičko tehničkog obezbeđenja od ranih jutarnjih časova su na ključnim mestima u Kliničkom centru Vojvodine.  Prisustvo policije i dalje će biti neophodno jer prethodni broj zaposlenih na poziciji obezbeđenja je bio veći od broja kojim sad raspolaže ustanova.

U skladu sa finansijskim mogućnostima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje očekujemo da će tendencije biti da se u što kraćem roku broj zaposlenih na poslovima fizičko tehničkog obezbeđenja vrati na optimalan nivo.

Prema poslednjim informacijama, osnivač Metadonskog centra, Grad Novi Sad će u skorijoj budućnosti preuzeti obavezu obezbeđenja  ovog centra.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu vremenska prognoza novi sad RHMZ elektrovojvodina servisne informacije mala matura bez struje centralno groblje u Futogu raspored sahrana novi sad bebe Republički hidrometeorološki zavod naplata gradsko groblje betanija Isključenje struje završni ispit isključenje vode JKP Gradsko zelenilo novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad novosadsko porodilište isključenja struje jkp lisje sahrane servisne informacije novi sad novosađani jkp novosadska toplana bez vode klinika za ginekologiju i akušerstvo