OBJAŠNJENO: Evo do koliko sati mogu da rade prodavnice, ugostiteljski objekti i ustanove kulture od utorka

OBJAŠNJENO: Evo do koliko sati mogu da rade prodavnice, ugostiteljski objekti i ustanove kulture od utorka

Uredba o izmeni i dopuni Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19, koja stupa na snagu u utorak 24. novembra, a kojom se skraćuje radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnih centara, pozorišta, bioskopa i kladionica do 18 sati, važiće do 3. decembra.

– U periodu počev od 24. novembra 2020. godine zaključno sa 3. decembrom 2020. godine, radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 5.00 časova narednog dana – piše u Uredbi koja je objavljena u "Službenom glasniku".

Istom uredbom izmenjen je i član prethodne uredbe, koja se odnosila na zabranu rada svega pomenutog, ali i prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata, od 21 do 5 sati. Pomenuti član je izmenjen tako da su u njemu ostale samo prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekati, što znači da oni mogu da rade do 21 sat, odnosno neće raditi od 21 do 5 sati, kako tačno piše u uredbi.

Istovremeno, apoteke, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva i ugostiteljski i drugi objekata koji vrše dostavu hrane, to mogu nesmetano da rade bez ograničenja.

Podsećamo, na sajtu Vlade Srbije su u subotu objavljene nove epidemiološke mere koje nisu podrazumevale ograničavanje rada bioskopa i pozorišta ali se u "Službenom glasniku" spominju sve ustanove kulture. 


Takođe, Ministarka kulture, Maja Gojković je predložila Kriznom štabu da se ustanove kulture izuzmu od ovih mera jer "programi koji se u njima održavaju nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije". 

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan