Objavljen plan gradnje: Soliter niče u centru Novog Sada

Objavljen plan gradnje: Soliter niče u centru Novog Sada

Gradska uprava je raspisala javni uvid za urbanistički plan koji će omogućiti da se u centru grada, preko puta Glavne pošte, sagradi soliter, protiv čega se pobunio deo novosadske javnosti. Plan je izložen u prostorijama JP “Urbanizam”, a može se preuzeti i sa sajta ovog preduzeća www.nsurbanizam.rs. Javni uvid je otvoren do 4. novembra i do tada svi zainteresovani mogu da ulože prigovore na plan.

Podsetimo, nacrtom Plana prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulice Jevrejske i Futoške, omogućava se firmi “Galens invest” da sagradi poslovno-stambenu zgradu do 13 spratova u visini Glavne pošte na mestu gde je do sada bila predviđena petospratnica.

Ovom predlogu su se do sada usprotivile novosadske arhitekte, kao i opozicija, dok vlast nije davala neke konkretnije izjave ili objašnjenja što se ovako drastično menja urbanističi plan.

Opet, kakav je stav aktuelne vlasti o planovima, najbolje se vidi iz toga što, iako je u Novom Sadu prema Generalnom urbanističkom planu predviđeno da se ne zidaju visoke zgrade, Skupština grada glasovima vladajuće većine na prethodnoj sednici dozvolila je gradnju 11-spratnice u delu Rotkvarije.

Oceni vest:
3
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Дуле

  pre 2246 dana i 2 sata

  Срамота!

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Tanja

  pre 2244 dana i 36 minuta

  Aman,ne ruzite stari deo grada!!!!!!!!!!!!!
  Ceo svet ga neguje a mi dizemo ultra moderne solitere i centre.RUGLO OD "PARISKOG MAGAZINA","LUPUSA".oBJEKTI SU OK,ALI NE PRIPADAJU TOJ SREDINI!!!oSVESTITE SE!!!To gradite u sirem krugu,CENTAR,SRCE GRADA NE DIRAJTE!!!!
  OCAJNA SAM STA SE RADI.PARE SVUGDE SVE VRTE I NE VREDI MOJ VAPAJ...NEKO CE TO DEBELO DA POTPLATI :(

  Oceni komentar:
  1
  0