Objavljen školski kalendar: Đaci u Vojvodini i ove godine idu ranije na zimski raspust

Objavljen školski kalendar: Đaci u Vojvodini i ove godine idu ranije na zimski raspust

Ministarstvo prosvete Srbije i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine objavili su školske kalendare za 2022/23. godinu.

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Centralnoj Srbiji i Vojvodini školska godina počinje 1. septembra.

Osnovci – Vojvodina

Za osnovce u AP Vojvodina poslednji dan prvog semestra školske 2022./2023. je u petak 23. decembra i raspust će trajati do nedelje,15. januara 2023. godine, a sutradan u ponedeljak 16. januara počinje drugo polugodište.

Osnovci u Vojvodini zatim će imati mini raspust od srede 15. februara do nedelje 19. februara, a prolećni raspust počinje Velikim petkom 7. aprila i završava se u ponedeljak, 17. aprila.

Školska godina završava se 20. juna 2023. za učenike od prvog do sedmog razreda, a 6. juna za osmake.

Srednjoškolci – Vojvodina

Za srednjoškolce u Vojvodini poslednji nastavni dan prvog polugodišta je u petak, 23. decembra, tako da zimski raspust počinje od subote 24. decembra i traje do nedelje, 8. januara 2023.

Prvi dan drugog polugodišta je u ponedeljak, 9. januara, a zatim će imati mini raspust od srede 15. februara do nedelje 19. februara, a prolećni raspust počinje Velikim petkom 7. aprila i završava se u ponedeljak, 17. aprila.

Poslednji dan školske godine je 23. maja, za učenike četvrtog razreda gimnazija, 30. maja za učenike četvrtog razreda četvorogodišnjih i trećeg razreda trogodišnjih stručnih škola, a 20. juna za učenike prvog, drugog i trećeg razreda gimnazija i četvorogodišnjih srednjih škola, kao i prvog i drugog razreda trogodišnjih stručnih škola.

Prosvetari najavili štrajk za 1. septembar, imaju nekoliko zahteva

Besplatno šišanje đaka prvaka širom Vojvodine od 29. avgusta do 4. septembra

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan