Objavljena konačna rang lista za subvenciju kupovine bicikla

Objavljena konačna rang lista za subvenciju kupovine bicikla

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) objavila je konačnu rang listu lica koja su ostvarila pravo na dodelu podsticaja za nabavku novog bicikla uz finansijsku podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

Kako kažu u NSBI, prethodnih dana lista prijavljenih je pregledana, proveravana dostavljena dokumentacija, tražene prijave i ukrštani podaci o domaćinstvima. Na listi se nalaze 702 zainteresovana lica, dok gotovo 10% pristiglih prijava među prvih 900 nije ispunjavalo uslove (nevažeće isprave, nepoklapanje podataka, nedostavljena dokumentacija, duplikati i slično). U sledećih nekoliko dana NSBI obavestiće osobe sa liste da su ostvarila pravo na dodelu podsticaja i već od ponedeljka strpljivo sačekati da dođu sa gotovinskim računom kojim se dokazuje kupovina bicikla.

Nakon objave konačne rang liste, koju možete pogledati ovde, potrebno dostaviti dokumentaciju u roku od 15 dana. I to, fiskalni isečak (sa datumom kupovine nakon objave konačne rang liste), ispravan gotovinski račun na ime lica koje je ostvarilo pravo nabavke bicikla, garanciju. Gotovinski račun treba da glasi na ime osobe koja je ostvarila pravo na dobijanje podsticaja. Da bi prodavac mogao da izda gotovinski račun, treba mu pružiti osnovne podatke: ime i prezime, adresu i lični identifikacioni broj (npr. br. lične karte). Sa druge strane, prodavac treba da popuni svoje osnovne podatke, mesto i datum prometa, mesto i datum izdavanja računa, broj računa, broj fisklanog isečka, tabelu o artiklima (naziv artikla, jedinicu mere, jediničnu cenu, vrednost bez PDV-a, stopu PDV-a i ukupan iznos sa PDV-om). Račun mora da sadrži identifikacionu oznaku osobe koja ga je izdala.

Prema Mišljenju Ministrastva finansija br. 011-00-1077/2014-16 od 07.11.2014.godine, pod indentifaikacionom oznakom podrazumeva se ime i prezime, faksimil, potpis, elektronski potpis ili drugu identifikacionu oznaku odgovornog lica. Gotovinski račun koji sadrži samo pečat firme, ali ne i identifikaciju lica, neće biti prihvaćen. 

Važno je proveriti da li su svi podaci ispravno uneti, a pre svega treba proveriti da li je upisan redni broj gotovinskog računa i indentifikaciona oznaka osobe koja je izdala račun jer svi ostali podaci su vam poznati ili ih možete pročitati na fiskalnom isečku. Ukoliko je račun delimično odštampan, a delimično popunjen rukopisom, pored dopisanog dela potrebno je staviti potpis i pečat.Ko nije u mogućnosti da lično završi postupak, prema instrukciji gradske uprave, osoba koja se opunomoći kod notara može da predstavlja korisnika u postupku (svi podaci i dalje glase na lice koje ostvaruje pravo). Pored navedenog, potrebno je imati tekući račun na svoje ime (prenos sredstava se vrši isključivo bezgotovinski) i dokaz o tome, dok će se ostatak dokumentacije potpisati na licu mesta (ugovor i originale zahtevanih izjava). 

Predmet nabavke može biti novi, tehnički ispravan bicikl na dva točka koji se pokreće pomoću pedala, a konkurs nije podrška za nabavku bicikala bez pedala, na tri točka ili električnih bicikala. Tehnički ispravan bicikl mora da ima kočnice i katadioptere na svakom točku, crveno svetlo pozadi i belo napredzvonce i nožicu. Nije važno da li je reč o biciklu za decu ili odrasle, a bicikl mora biti kupljen na teritoriji Srbije, sa datumom računa od 11. jula do 25. jula. Prijem dokumentacije se vrši od ponedeljka do subote, od 9 do 19 sati, u Kulturnoj stanici “Eđšeg”, Ulica Antona Čehova 4.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • OVO IMAM DA KAŽEM

  pre 1011 dan i 3 sata

  Objavili su spisak tako, sa mešanim ćirilica-latinica imenima, na 15-tak strana, sa javaskript zaštitom i igraju se nekog sekjuritija i zaštite imena.
  Međutim, čim možeš uraditi PrtScr nema tu ništa od sekjuritija.
  Jedino su uspeli da normalne ljude spreče u tome da Search funkcijom brzo potraže svoje prezime.
  Na kraju krajeva, ovo su podaci od javnog značaja - jer je javni konkurs.
  I morao bi biti omogućen dopwnload PDF spisak dobitnika!
  Molim gradonačelnika, kada već Grad daje novac, da potpuno promene ekipu koja je radila na ovome za sledeći put.
  Sasvim sam siguran da sam bio među prvima u 12:00:30, i da ispunjavam sve uslove, ali me nema nigde na spisku.
  Tipično srpski i naprednjački, društvo je samo sebi nameštalo subvencije - a Grad to treba da plaća.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Ko koga ima

  pre 1011 dan i 2 sata

  Klasika, i ovog puta prolaze i dobijaju oni koji imaju veze i vezice sa akterima konkursa.
  Niste trebali uopste objavljivati konkurs. Ovako se stvorio samo veci jaz i razocarenje medju gradjanima.

  Oceni komentar:
  0
  8
 • Milica36

  pre 1010 dana i 22 sata

  A sta je s onima koji ne koriste internet, pa ljudi ovo je Srbija s penzijama od dvadesetak hilhada pa ti konkurisi svetom Petru.

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Žgadija manipulatorska

  pre 999 dana i 22 sata

  Ako pogledate listu prijavljenih, ne postoji niko pre 12:10:00h.
  Šta se desilo sa svima nama, koji smo se prijavili pre 12:10h.
  Ima nas od 12:00:30 koji smo se prijavili.
  Izgleda su nas sve obrisali, bilo im zgodno tako.

  Oceni komentar:
  0
  0