Objavljena prva zvanična cena testiranja na kovid u Srbiji

Objavljena prva zvanična cena testiranja na kovid u Srbiji

Zavod za javno zdravlje Pančevo od danas je počeo uzorkovanje za kovid-19 testiranje, a cena testa je 8.225 dinara, što je skuplje nego što se spekulisalo da će testiranje koštati.

Kako je objašnjeno na sajtu Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u cenu je uključeno uzorkovanje, testiranje i izdavanja sertifikata.

Testiranje će se naplaćivati državljanima Sbije koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države, onima koji žele da se testiraju na lični zahtev, ali i svim putnicima u međunarodnom saobraćaju kojima je potreban rezultat PCR testa da bi izašli iz Srbije ili da bi u nju ušli i tako izbegli 14-dnevni karantin.

Zavod napominje da će testiranje biti besplatno isključivo za potrebe putovanja za maloletne državljane Srbije, studente - državljane Srbije, studente pripadnike srpske nacionalne manjine koji su državljani susednih zemalja i Slovenije, a koji studiraju u Srbiji.

Uzimanje uzoraka za test obavljaće se u periodu od 11 do 13 časova.

Uzimanje uzoraka i testiranje obavljaju se samo nad osobama koje su bez simptoma novog koronavirusa (groznica, kašalj) uz dokaz o uplati troškova. Onima koji imaju simptome ili su imali kontakt sa potencijalno zaraženom osobom savetuje se da ostanu kod kuće i stupe u kontakt sa nadležnim lekarom.

Ako su rezultati ispitivanja pozitivni, testirane osobe će se blagovremeno obavestiti, navodi pančevački Zavod i dodaje da pozitivni rezultati ispitivanja moraju biti prijavljeni u skladu sa postojećim propisima.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 16 dana i 12 sati

  Preskupo....čemu ovakva cena ?

  Oceni komentar:
  0
  3
 • Ra

  pre 15 dana i 23 sata

  Ne treba ici van zemlje dok ne ukinu pravilo ili bude dzabe.

  Oceni komentar:
  0
  0