"Objektivno 2017": Godišnja izložba fotoreportera od četvrtka u Muzeju Vojvodine

"Objektivno 2017": Godišnja izložba fotoreportera od četvrtka u Muzeju Vojvodine

Povodom Fotoreporterske nove godine, koju više od pet decenije naizmenično organizuju fotoreporteri dnevnih listova "Dnevnik" i "Mađar so", u Muzeju Vojvodine (Dunavska 37), u četvrtak, 21. decembra, u 19 časova, biće otvorena Peta godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine "Objektivno".

Kako se navodi u pozovu, trideset aktivnih fotoreportera biće predstavljeno izložbom na kojoj će u galeriji biti izloženo 55 fotografija. Selektor ovogodišnje izložbe je doajen fotografije Ana Lazukić, prva žena profesionalni fotoreporter u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Osim autora koji ili rade ili su ponikli u dve najveće novinske kuće u Vojvodini, biće izloženi i radovi fotoreportera koji rade za "Večernje novosti", "Blic", "Tanjug", "Omladinske novine", "Ruske slovo", "Hlas ljudu", kao i fotografije Aleksandra Jovanovića, člana redakcije portala mojnovisad.com.Među vrsnim fotoreporterima je i pet dama – Čila David, Jelena Ivanović, Gordana Jović, Marija Erdelji i Veronika Vujačić.

Biće izloženi i radovi Novosađana koji su odavno dokazani na prostorima bivše Jugoslavije i koji su osvojili mnoštvo značajnih nagrada – Andraša Otoša, Geze Lenerta, Jaroslava Papa, Martina Candira, Branka Lučića, Imrea Saboa, Jožefa Gergelja, Zorana Jovanovića Mačka, Nikole Stojanovića

Na izložbi će se predstaviti i “Dnevnikovi” fotoreporteri srednje generacije – Slobodan Šušnjević, Radivoj Hadžić, Filip Bakić, te Goran Mulić i Ilija Ramić.

Čast mlađe generacije na izložbi “brane” Aleksandar Kamasi, Robert Getel, Nenad Mihajlović, Vlada Jovanović, Arpad Gergelj, Andrej Pap, Nenad Karlić i Darko Dozet.

Organizatori ovogodišnje izložbe i proslave su Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami, a svojevrstan domaćin je dnevni list "Mađar so".

Izložbu je podržala Uprava za kulturu grada Novog Sada, a svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 15. januara 2018. godine.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan