Obnovljen parking kod Skupštine Grada, Bulevar oslobođenja sledeći na redu (FOTO)

Obnovljen parking kod Skupštine Grada, Bulevar oslobođenja sledeći na redu (FOTO)

Obnovljen parking u Ulici dr Laze Stanojevića, koji koriste stanari okolnih zgrada, zaposleni u Gradskoj upravi i Skupštini, kao i građani koji zbog obaveza i posla dolaze u Gradske uprave, otvoren je danas obilaskom predsednice novosadskog parlamenta Jelene Marinković Radomirović i direktora JKP "Parking servis" Stevana Lugonje.

– Nakon nešto više od dva meseca, Skupština Grada Novog Sada, u čijoj zgradi se nalaze i Gradske uprave, kao i stanari okolnih zgrada, dobijaju potpuno nov, uređen parking prostor, sa zelenilom, obnovljenom pešačkom stazom i rasvetom. Ovaj parking je veoma frekventan, tu su Gradske uprave, koriste ga zaposleni, kao i druge institucije i ustanove koje su u neposrednoj blizini. Parking je bio u veoma lošem stanju, 20 godina nije ulagano u ovaj prostor. Danas imamo novu sliku. Parking ima kružni tok, dobro je organizovan, obnovljena su parking mesta, pešačke staze i rasveta – istakla je Marinković Radomirović, a prenela pres služba gradske skupštine. 

Ona je dodala da smo, zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću i nadležnim gradskim preduzećima, svedoci da se u našem gradu radi na rekonstrukciji i uređenju, kao i izgradnji novih parkirališta.


Za razliku od nekadašnjeg prostora, obnovljen parking ima kružni tok, što će omogućiti lakši, brži, ali i sigurniji tok saobraćaja unutar samog dvorišta. Direktor JKP "Parking servis" Stevan Lugonja objasnio je da ovo preduzeće nastoji da u kontinuitetu pravi parking mesta u gradu.

– Posle parkirališta u Radničkoj ulici, novog parking prostora na Štrandu, uređenog parkirališta na Trgu Komenskog, danas smo dobili jedan uređen parking prostor u centru grada – kazao je Lugonja.

On je dodao da je kapacitet parkirališta oko 60 parking mesta, te da je ovaj prostor dugo vremena bio devastiran.

– Pored parking mesta urađena je i kompletna infrastruktura, rekonstrisana vodovodna i kanalizaciona mreža, osvetljenje, prilaz za pešake i za bicikliste, kao i rampa za osobe sa invaliditetom. Vrednost investicije je oko 15 miliona dinara, a sredstava su obezbeđena kroz kapitalne subvencije Grada Novog Sada – precizirao je Lugonja.


On se zahvalio na pomoći predsednici Skupštine grada tokom realizacije ovog projekta, kao i gradskim preduzećima koje su takođe učestvovale u uređenju prostora. Direktor "Parking servisa" najavio je dalje investicione aktivnosti preduzeća, napomenuvši da će sledeće nedelje početi rekonstrukcija parking mesta na delu Bulevara oslobođenja, kaže se na kraju saopštenja iz novosadskog parlamenta.

Oceni vest:
1
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan