Obnovljen vozni park JKP "Čistoća"

Obnovljen vozni park JKP "Čistoća"

JKP "Čistoća" obnovila je vozni park sa desetak novih vozila, a reč je o auto-smećarima i auto-čistilicama najmodernije tehnologije za šta je izdvojeno preko 200 miliona dinara.

Kako piše u saopštenju, u narednom periodu biće nabavljena još dva mala auto-smećara koja će olakšati sakupljanje otpada u prigradskim naseljima gde veća vozila ne mogu da prođu, kao i još dva kaminona za pražnjenje korpi za otpatke.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je održavanje javne higijene jedan od prioriteta u komunalnoj politici, jer se Grad Novi Sad značajno proširio u odnosu na period od pre 10-20 godina. Istakao je i da se paralelno radi na proširenju mreže podzemnih kontejnera, kao i na zameni nazemnih kontejnera, ali i da su preduzeti koraci za rešavanje višedecenijskog problema gradske deponije.

Deo voznog parka obnovljen je iz sopstvenih sredstava, a deo je finansirao Grad putem kapitalnih investicija.

Direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović najavio je da će projekat primarne selekcije otpada na ambalažni i komunalni, koji se realizuje u širem centru, u narednom periodu biti proširen i na druge delove grada, kao i na prigradska naselja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan