Obnovljeno dvorište i sportski tereni u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Obnovljeno dvorište i sportski tereni u OŠ "Žarko Zrenjanin"

U okviru radova u OŠ "Žarko Zrenjanin", na Limanu 3, izvršena je sanacija svih popločanih površina, tako da su ruinirane betonske ploče na platou u školskom dvorištu i na pešačkoj stazi zamenjene novim. Rekonstruisane su atletske staze uz ogradu školskog dvorišta, a izgrađen je i nedostajući deo pešačke staze uz sam objekat škole.

Sanirani su i postojeći sportski tereni koji su bili u veoma lošem stanju. Novim slojem asfalta presvučen je košarkaški teren dimenzija 26x16m, kao i teren za mali fudbal dimenzija 44x26m. Kako bi nastavu fizičkog vaspitanja u isto vreme mogla imati deca različitog uzrasta, izgrađen je još jedan sportski teren, dimenzija 26x16, koji je prvenstveno namenjen učenicima nižih razreda. Zamenjena je žičana ograda u delu prema Bulevaru despota Stefana i postavljeno je deset klupa u školskom dvorištu. JKP "Gradsko zelenilo" obavilo je radove na orezivanju stabala i podizanju krošnji, a takođe je posejana trava na svim zelenim površinama u školskom dvorištu.

- Uspeh svih investicija Grada, u bilo kojoj oblasti i bilo kom obliku na teritoriji grada, merljiv je isključivo zadovoljstvom građana. Zato je ulaganje u školsko dvorište OŠ "Žarko Zrenjanin" investicija od izuzetnog značaja, jer su najmlađi Novosađani ti koji su najzadovoljniji. Zahvaljujući udruženim naporima OŠ "Žarko Zrenjanin", Mesne zajednice Liman 3, kao i sredstvima Grada Novog Sada, JP "Zavod za izgradnju grada" uradilo je kompletno uređenje dvorišta te škole, počevši od sportskih terena, do uređenja zelenih površina, pa do pešačkih i trim staza. Celokupna investicija iznosi oko 15 miliona dinara, a to je samo nastavak investicionog ciklusa u predškolske i školske objekte. Nastavljamo sa intenzivnim ulaganjem u obrazovne ustanove na teritorji grada.– rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor škole Žarko Mušicki izrazio je veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u projektu uređenja dvorišta i naglasio da je time rešen dugogodišnji problem.

- Sada je znatno olakšano održavanje sportskih aktivnosti za decu, a uloženo je prvenstveno u njihov bezbrižniji boravak na školskim odmorima. Radovi su trajali nekoliko meseci, a sve je završeno u periodu letnjeg raspusta – rekao je Mušicki.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan