Obnovljeno dvorište i sportski tereni u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Obnovljeno dvorište i sportski tereni u OŠ "Žarko Zrenjanin"

U okviru radova u OŠ "Žarko Zrenjanin", na Limanu 3, izvršena je sanacija svih popločanih površina, tako da su ruinirane betonske ploče na platou u školskom dvorištu i na pešačkoj stazi zamenjene novim. Rekonstruisane su atletske staze uz ogradu školskog dvorišta, a izgrađen je i nedostajući deo pešačke staze uz sam objekat škole.

Sanirani su i postojeći sportski tereni koji su bili u veoma lošem stanju. Novim slojem asfalta presvučen je košarkaški teren dimenzija 26x16m, kao i teren za mali fudbal dimenzija 44x26m. Kako bi nastavu fizičkog vaspitanja u isto vreme mogla imati deca različitog uzrasta, izgrađen je još jedan sportski teren, dimenzija 26x16, koji je prvenstveno namenjen učenicima nižih razreda. Zamenjena je žičana ograda u delu prema Bulevaru despota Stefana i postavljeno je deset klupa u školskom dvorištu. JKP "Gradsko zelenilo" obavilo je radove na orezivanju stabala i podizanju krošnji, a takođe je posejana trava na svim zelenim površinama u školskom dvorištu.

- Uspeh svih investicija Grada, u bilo kojoj oblasti i bilo kom obliku na teritoriji grada, merljiv je isključivo zadovoljstvom građana. Zato je ulaganje u školsko dvorište OŠ "Žarko Zrenjanin" investicija od izuzetnog značaja, jer su najmlađi Novosađani ti koji su najzadovoljniji. Zahvaljujući udruženim naporima OŠ "Žarko Zrenjanin", Mesne zajednice Liman 3, kao i sredstvima Grada Novog Sada, JP "Zavod za izgradnju grada" uradilo je kompletno uređenje dvorišta te škole, počevši od sportskih terena, do uređenja zelenih površina, pa do pešačkih i trim staza. Celokupna investicija iznosi oko 15 miliona dinara, a to je samo nastavak investicionog ciklusa u predškolske i školske objekte. Nastavljamo sa intenzivnim ulaganjem u obrazovne ustanove na teritorji grada.– rekao je, između ostalog, gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor škole Žarko Mušicki izrazio je veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u projektu uređenja dvorišta i naglasio da je time rešen dugogodišnji problem.

- Sada je znatno olakšano održavanje sportskih aktivnosti za decu, a uloženo je prvenstveno u njihov bezbrižniji boravak na školskim odmorima. Radovi su trajali nekoliko meseci, a sve je završeno u periodu letnjeg raspusta – rekao je Mušicki.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novosadsko porodilište horoskop Isključenje struje jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija policija isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci novosađani dnevni horoskop RHMZ servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad bebe Vreme u Novom Sadu bez vode betanija mup novi sad novorođenčad crna hronika sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja bez struje Republički hidrometeorološki zavod matičar novi sad