Obratite pažnju na ove greške ukoliko želite putovanje iz snova

Obratite pažnju na ove greške ukoliko želite putovanje iz snova

Nije važno koja je destinacija, ovo su najčešće greške koje pravimo na putovanjima.

Nismo dovoljno fleksibilni

Kada je reč o rasporedu, ljudima koje srećemo na putovanju, smeštaju u kojem odsedamo, hrani koju (ne) želimo da probamo… Sve su to uspomene koje ćemo poneti sa putovanja, iskustva koja ćemo pamtiti, ako budemo samo malo fleksibilniji.

Nismo dovoljno radoznali

Koja je poenta posetiti neko novo mesto, ako ne želimo da probamo ništa novo? Određenu hranu možemo da jedemo kod kuće, pa je uvek bolja opcija da na putovanju probamo nešto novo, što nam nije svakog dana dostupno. Ideja putovanja je da istražujemo, učimo i probamo nešto novo!

Ne pričamo sa "lokalcima"

Započnite razgovor sa lokalnim stanovništvom, pitajte za uputstva, neka vam predlože restoran u kojem služe domaću kuhinju…

Gledamo kroz kameru

Da, svi želimo neku uspomenu sa putovanja i nekoliko snimaka i fotografija su super, ali mnogi veliki deo putovanja provedu gledajući kroz kameru. Neke trenutke i mesta morate da "doživite" svojim očima, ušima, nosem, da budete zaista prisutni.

Ne znamo ništa o drugoj kulturi

Što je još gore, nismo svesni da u toj drugoj kulturi ljudi imaju drugačije običaje. Veoma je uviđavno da pre nego što otputujemo, naučimo ponešto o zemlji u koju putujemo, a to bi vam moglo sprečiti “glavobolju” kada otputujete.

Držimo se jednog "tipa" putovanja

Promene su super! Ako inače putujete u grupi, probajte solo ili putovanje u dvoje. Ako, kao većina, uvek odsedate u hotelima, ovog puta pronađite hostel, volontirajte za besplatan smeštaj…

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan