Obrušio se plafon u novosadskoj osnovnoj školi

Obrušio se plafon u novosadskoj osnovnoj školi

Usled nevremena koje je zahvatilo Novi Sad u dve učionice Osnovne škole "Svetozar Toza Marković" se obrušio deo plafona.

Kako "Blic" saznaje, u učionicama nije bilo učenika, tako da deca nisu povređena, ali poslepodnevne smene u školi nije bilo.

Petar Narančić, direktor Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" potvrdio je za list "Blic" da učenici tokom obrušavanja gipsane ploče nisu bili u učionicama, a da će u najskorije vreme šteta biti sanirana.

- Zbog obilne kiše koja pada u gradu, pao je deo gipsane ploče sa plafona u dve učionice. Kontaktirao me je i gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević da me pita šta se dogodilo. U što skorijem vremenu ćemo sanirati štetu – rekao je Narančić uz napomenu da je u školi zbog bezbednosti isključena struja.

Današnje nevreme je prouzrokovalo dosta problema na novosadskim ulicama i to najviše na Detelinari i Klisi.

Ekipe javnog komunalnog preduzeća "Vodovoda i Kanalizacija" su reagovale na mestima koje su skoro uvek pogođene padavinama, kao što su kadice kod nadvožnjaka u Partizanskoj i Kisačkoj ulici.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Detelinarka

  pre 974 dana i 20 sati

  Skandal inače je u toj školi. Pitam se kako su dobili dozvolu od građevinske inspekcije posle nadogradnje sprata kad im posle jače kiše pada plafon? Ko stoji iza tih radova i ko je bio izvođač kad posle par godina se obrušava. Sreća pa nije bilo dece u tom trenutku. Drugi problem te škole je neodgovornost prosvetnih radnika i direktora koji dozvoljava da učiteljice izostaju sa posla zbog privatnih stvari (u ovom konkretnom slučaju izostanak zbog zubara). U toj školi radi učiteljica koja ceo april drži jedan čas dnevno đacima a ostale časove u toku dana pokrivaju je koleginice dok ona od septembra pravi zube (kao da je ajkula i da ima zube u dva reda) i evo pola maja deca imaju po jedan-dva časa. Đacima roditelji pokatuju i uče ih jer u školi ništa ne urade. Dotična učiteljica svakog 1. juna zaključi ocene i ode na letovanje a razred raspodele po ostalim odeljenjima preostale dve nedelje do raspusta. Direktor sve to dozvoljava naravno. I dokle više onda njihovo ponašanje svi da trpimo i tolerišemo štrajkove prosvetara? Postali su drski i betobrazni.

  Oceni komentar:
  1
  1
klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija raspored sahrana i ispraćaja sahrane novi sad obeležavanje novosadske racije zdravlje novosađanin novorođenčad bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević elektrovojvodina servisne informacije novi sad isključenja zodijak novosadsko porodilište saveti jkp lisje horoskop JKP Vodovod i kanalizacija Spens izmena trase autobusa raspored sahrana novi sad bez vode dnevni horoskop isključenje vode isključenja struje sremska kamenica horoskopski znaci Novosadska racija betanija