Obrušio se plafon u novosadskoj osnovnoj školi

Obrušio se plafon u novosadskoj osnovnoj školi

Usled nevremena koje je zahvatilo Novi Sad u dve učionice Osnovne škole "Svetozar Toza Marković" se obrušio deo plafona.

Kako "Blic" saznaje, u učionicama nije bilo učenika, tako da deca nisu povređena, ali poslepodnevne smene u školi nije bilo.

Petar Narančić, direktor Osnovne škole "Svetozar Marković Toza" potvrdio je za list "Blic" da učenici tokom obrušavanja gipsane ploče nisu bili u učionicama, a da će u najskorije vreme šteta biti sanirana.

- Zbog obilne kiše koja pada u gradu, pao je deo gipsane ploče sa plafona u dve učionice. Kontaktirao me je i gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević da me pita šta se dogodilo. U što skorijem vremenu ćemo sanirati štetu – rekao je Narančić uz napomenu da je u školi zbog bezbednosti isključena struja.

Današnje nevreme je prouzrokovalo dosta problema na novosadskim ulicama i to najviše na Detelinari i Klisi.

Ekipe javnog komunalnog preduzeća "Vodovoda i Kanalizacija" su reagovale na mestima koje su skoro uvek pogođene padavinama, kao što su kadice kod nadvožnjaka u Partizanskoj i Kisačkoj ulici.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Detelinarka

  pre 2023 dana i 6 sati

  Skandal inače je u toj školi. Pitam se kako su dobili dozvolu od građevinske inspekcije posle nadogradnje sprata kad im posle jače kiše pada plafon? Ko stoji iza tih radova i ko je bio izvođač kad posle par godina se obrušava. Sreća pa nije bilo dece u tom trenutku. Drugi problem te škole je neodgovornost prosvetnih radnika i direktora koji dozvoljava da učiteljice izostaju sa posla zbog privatnih stvari (u ovom konkretnom slučaju izostanak zbog zubara). U toj školi radi učiteljica koja ceo april drži jedan čas dnevno đacima a ostale časove u toku dana pokrivaju je koleginice dok ona od septembra pravi zube (kao da je ajkula i da ima zube u dva reda) i evo pola maja deca imaju po jedan-dva časa. Đacima roditelji pokatuju i uče ih jer u školi ništa ne urade. Dotična učiteljica svakog 1. juna zaključi ocene i ode na letovanje a razred raspodele po ostalim odeljenjima preostale dve nedelje do raspusta. Direktor sve to dozvoljava naravno. I dokle više onda njihovo ponašanje svi da trpimo i tolerišemo štrajkove prosvetara? Postali su drski i betobrazni.

  Oceni komentar:
  1
  1