OBUSTAVA TENDERA: Novi Sad odustao od izgradnje mosta na Ribarcu

OBUSTAVA TENDERA: Novi Sad odustao od izgradnje mosta na Ribarcu

Novosadska vlast je, bar za sada, odustala od izgradnje biciklističko-pešačkog mosta na Ribarcu. Prema navodima portala 021.rs, odluka je doneta deset dana nakon što je već bila raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova. Kako se navodi u rešenju o obustavi tendera koje je u petak 16. oktobra potpisao v.d. direktora ZIG-a Dejan Mandić, odluka o prekidu nabavke doneta je jer je prestala potreba za ovim poslom.

Gradnja mosta je procenjena na 229 miliona dinara, a u budžetu grada za ovu godinu bilo je obezbeđeno već 115 miliona. Ostatak je trebalo da se obezbedi iz budžeta za narednu godinu.

Iz Grada nije dato zvanično obaveštenje zbog čega se odustalo od ove kapitalne investicije, na čiju realizaciju se čeka gotovo četiri godine. Nezvanične informacije su, prema 021.rs, da je povod to što će novosadska vlast morati da uloži stotine miliona dinara u opremanje građevinskog zemljišta u Šangaju, gde se očekuje dolazak američkog proizvođača delova za automobile "Lear". Kako u novosadskoj kasi nema dovoljno novca za ove radove, gradska vlast se, prema tim informacijama, morala odlučiti na rebalans budžeta, kao i Programa uređenja građevinskog zemljišta, što je značilo da se mora odustati od pojedinih investicija, među kojima je i gradnja mosta na Ribarcu.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ja

  pre 1757 dana i 13 sati

  ... nije nego, neda strand, a grad ce da u Cernobilu pardon u Sangaju gradi groblje za sirotinju. Predlazem da tamo naprave parlament I da sede 24 sata u njemu I do mile volje uzimaju dnevnice...

  Oceni komentar:
  0
  0