Дoček 7526: Umetnički program za najmlađe na tri lokacije u gradu

Дoček 7526: Umetnički program za najmlađe na tri lokacije u gradu

Tri besplatna događaja namenjena deci i mladima održaće se 13. januara u Novom Sadu.

Na tzv. Дočeku 7526. godine, u subotu, 13. januara, na više od 21 lokacije širom grada – među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti – izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Među njima su i najmlađi predstavnici kulturne scene Novog Sada koji će se predstaviti kroz ukupno tri programa koji će biti otvoreni za sve posetioce.

U Novosadskoj Sinagogi, s početkom u 17 časova, nastupiće više od 60 muzičara Filharmonije mladih, čime će ovaj ansambl biti iznova pokrenut nakon dugog niza godina. Filharmonija mladih ima uzore u tradiciji simfonijskog muziciranja u Novom Sadu, koja je decenijama duga, ali već duže vreme ne postoji organizovani orkestar koji bi objedinio mlade od starijih razreda osnovne škole do završetka studija, te kontinuirano pomagao muzički razvoj i stasavanje nadarenih muzičara. Nastup na dočeku Srpske nove godine samo je prvi korak, a u planu je veoma raznovrsno delovanje ansambla, otvaranje prema širokom auditorijumu, kao i inkluzivni rad uz popularizaciju klasične muzike i njeno povezivanje sa drugim žanrovima.U 18 sati, u dvorcu Eđšeg, Udruženje Visoko C izvešće operu za decu "Pepeljuga". Udruženje Visoko C čine operski pevači, među kojima su i članovi Opere Srpskog narodnog pozorišta i vokalni pedagozi sa Akademije i muzičkih srednjih škola, koji za cilj imaju izgradnju kvalitetnog muzičkog ukusa kod najmlađih. Opera je prilagođena deci do 3 do 11 godina.

Konačno, u Studiju M, od 16 časova, biće biće održan i pop/rok koncert novosadskih muzičkih škola, gde će se u instituciji koja je oduvek slovila za hram kvalitetnih muzičkih sadržaja predstaviti mlade nade budućnosti domaće muzičke scene.

Ulaz na predstave za najmlađe u okviru tzv. Дočeka 7526. je besplatan, a kompletan program i satnica dostupni su na sajtu Fondacije Novi Sad 2021.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan