OČEKIVANO: "Telekom Srbija" i "Bus Logic" dobili posao elektronske naplate u JGSP "Novi Sad"

OČEKIVANO: "Telekom Srbija" i "Bus Logic" dobili posao elektronske naplate u JGSP "Novi Sad"

Posao uvođenja elektronske naplate karata u autobuse GSP-a na tenderu je pripao "Telekom Srbija" iz Beograda i "Bus Logic" iz Požarevca, firmama koje su jesenas na tenderu izabrane za iznajmljivanje 105 elektronskih uređaja za prodaju karata, saznaje 021.rs.

Da će ove kompanije dobiti ovaj posao moglo se naslutiti još tokom postupka javne nabavke, jer je drugi ponuđač prilikom obraćanja GSP-u istakao da uslove iz konkursne dokumentacije mogu da ispune samo pomenute firme.

Kako javlja Radio 021, GSP je odluku o pobedniku tendera doneo iako na portalu javnih nabavki Komisije za zaštitu prava ponuđača i sajtu gradskog prevoznika nije bilo objavljeno kako je odlučeno o prigovoru na postupak javne nabavke. U Gradskom prevozniku su objasnili da je Komisija za zaštitu prava ponuđača odbila prigovor i da su zato doneli odluku o pobedniku tendera. Inače, uprkos prigovoru, tender nije prekidan.

Zanimljivo je i da je ponuda "Telekoma Srbije" i "Bus Logic" od 64.983.364 dinara manja tek za nepunih 17.000 dinara od 65 miliona dinara, kolika je procenjena vrednost radova. Uz ovu sumu, GSP će ovim firmama svake godine plaćati 9.747.504 dinara za održavanje sistema, piše 021.rs.

Ugovorom je predviđeno da se elektronski sistem naplate isporuči za 75 dana s tim da će on biti uveden samo za gradske linije, dok će sistem naknadno biti dograđen i za prigradske linije.

Uvođenjem elektronskog sistema naplate GSP bi trebalo da zameni 50 godina stare mašinice za izdavanje karata, kao i da modernizuje sistem naplate koji nije menjan više decenija.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte na sajtu Radija 021.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan