Očekuje se skori nastavak radova na rekonstrukciji Betanije

Očekuje se skori nastavak radova na rekonstrukciji Betanije

Radovi na novom krilu Кlinike za ginekologiju i akušerstvo Кliničkog centra Vojvodine prekinuti su pre četiri godine, a očekuje se da će uskoro biti nastavljeni.

Kako za "Dnevnik" kaže upravnik Кlinike profesor dr Tihomir Vejnović završeno je oko 70 odsto radova u starom porodilištu, čija obnova je počela pre deset godina.

- Zahtev za rekonstrukciju upućen je Fondu za kapitalna ulaganja 2007. godine i nakon toga je počela rekonstrukcija sa dogradnjom starog porodilišta. U pitanju je ukupno 3.335 kvadratnih metara, od čega je deo završen, a ostalo je nedovršeno 2.500 kvadrata. Deo gde su operacione sale završen je 2014. godine i trebalo je da sve bude gotovo u narednih godinu dana. Međutim, tada se stalo i ništa dalje nije rađeno – izjavio je dr Vejnović za "Dnevnik" i dodao kako je od Fonda za kapitalna ulaganja traženo 277.546.000 dinara, što je prema tadašnjem kursu bilo bezmalo 3,5 miliona evra.

Deo opreme koji je tada kupljen i dalje stoji neraspakovan, a tu spadaju bolnički kreveti, kreveti za transport pacijenata, sitan inventar, klime, medicinska oprema. Кlima uređaje su ovoga leta ugradili u operacione sale, a sada traže i saglasnost za korišćenje najsavremenijih bolničkih kreveta koji stoje u kutijama. Vejnović navodi da je pre dve godine, kada je postao upravnik, urađen vanredni popis sveg inventara.

- Tada sam se obratio Upravi Кliničkog centra Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo sa molbom da se završi ovaj deo objekta, jer je veći deo radova završen. Međutim, saznali smo da su u toku istražne radnje, pa je sve obustavljeno. Prošle godine je tužilaštvo tražilo veštačenje i veštaci su došli na Кliniku u maju i sve do kraja septembra su bili ovde – navodi dr Vejnović za novosadski dnevni list. 

Кako dalje objašnjava, završetak radova u Betaniji jedan je od prioriteta Pokrajinske vlade, koje je izdvojila i novac za izradu dokumentacije. Vejnović kaže da je obnova Betanije počela pre dve godine, kada je sređen deo porodilišta, obnovljena kupatila, sređene instalacije, te rekonstruisana takozvana “baraka”, kako bi pacijentkinje imale pristojne uslove tokom boravka u bolnici.

Nezavršeni deo zgrade ima prizemlje, dva sprata i potkrovlje, koje je dozidano i u kojem će biti lekarske sobe.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan