Od 1. avgusta kreće podnošenje zahteva za subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima

Od 1. avgusta kreće podnošenje zahteva za subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima

Zahtevi se podnose kako za novoupisanu, tako i za ranije upisanu decu.

Kako podsećaju iz Gradske kuće, u skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom pravo na finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji Grada Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice. 

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se od 1. do 31. avgusta 2019. godine Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove. Obrasci zahteva mogu se preuzeti u pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1 ili na sajtu Grada.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta 2019. godine, podsećaju iz pres službe Grada. 

Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac), kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Borislava

  pre 1753 dana i 8 sati

  Sta je potrebno od papira?

  Oceni komentar:
  0
  0