Od 1. februara struja skuplja za 3,4 odsto

Od 1. februara struja skuplja za 3,4 odsto

Agencija za energetiku Republike Srbije (AERS) dala je danas, na zahtev JP EPS Beograd, saglasnost na povećanje cene struje za garantovano snabdevanje domaćinstava i malih kupaca, prosečno za 3,4 odsto.

Kako se navodi na sajtu AERS-a, prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4 odsto.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se od 1. februara 2021. godine.

AERS ističe da je, i nakon ove korekcije, prve od novembra 2019. godine, cena električne energije u Srbiji i dalje značajno niža od cena u zemljama regiona i Evrope.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lili

  pre 891 dan i 19 sati

  Narode zlo nam se sprema sve od nove godine poskupljuje kako cemo preziveti . Ako ne umremo od korone umrecemo od bede sve vise ce biti samoubistava. Pa sad vi vidite kako ce ova mladez da prezivi. Probudite se.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Nane im autokratske

  pre 891 dan i 8 sati

  Bezobrazluk Vodovoda i blagonaklono odobravanje Partije i Grada su izbili najmanje 1500 dinara iz džepa svakom ko ima vikendicu ili bilo kakvo brojilo vodovoda na nasleđenoj staroj kući, koju ne koristi i gde ne potroši nijedan litar.
  Umesto da su upotrebili fakultetske diplome i IQ, koliki god da im je i razlikovali ljude u ovoj situaciji od ljudi koji zalivaju bašče, a da ne pominjem ZEME nelegalno priključene na Vodovod u Veterniku i Futogu - oni bezdušno čerupaju narod.
  Ali, zašto bi ako je sila na njihovoj strani?
  Naravno da će biti uvođenja još ovakvih mera, jer je ovo društvo koje samo koristi naziav Demokratsko pred spoljnim vsetom, a u suštini je AUTOKRATIJA jednog predsednika republike i jedne partije, koji sve svoje zamisli sprovode SILOM i obmanjivanjem javnosti putem strogo kontrolisanih medija.
  Da vas obavestim: - Do kraja Vašeg prirodnog života, SNS partija će pobeđivati na izborima
  uz pomoć glasačkog softvera koji im to omogućuje. Pa vi i dalje izlazite na izbore.

  Oceni komentar:
  0
  3