Od 1. januara dostupna i elektronska registracija preduzetnika

Od 1. januara dostupna i elektronska registracija preduzetnika

Agencija za privredne registre (APR) 1. januara 2018. godine počela je da pruža novu uslugu – registraciju preduzetnika putem interneta.

Prema rečima direktora Kancelarije za IT i e-upravu Mihaila Jovanovića, procedura registracije će biti lakša i jeftinija, a ceo postupak od podnošenja zahteva do dobijanja rešenja moći će da se obavi za mnogo kraće vreme, prenosi Radio televizija Vojvodine.

Naknada za uslugu elektronske registracije iznosi 1.000 dinara, dok je za registraciju "u papiru" potrebno izdvojiti 1.500 dinara.

Elektronska registracija obuhvata elektronsku prijavu potpisanu kvalifikovanim elektronskim sertifikatom preduzetnika ili ovlašćenog podnosioca prijave, a e-prijava se popunjava u aplikaciji dostupnoj preko portala APR-a, gde je omogućeno i elektronsko plaćanje komercijalnim platnim karticama kao što su Visa i Master.

Agencija za privredne registre pripremila je video uputstva, tehničko uputstvo za elektronsko plaćanje naknade za e-registraciju, kao i korisnično uputstvo za korišćenje Sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika.

Građani koji se ne odluče za novi sistem registracije, prijave i potrebnu dokumentaciju kao i do sada mogu podnositi lično na šalterima APR-a ili slati poštom.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan