Od 1. januara prijave za novih 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

Od 1. januara prijave za novih 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji

Punih sedam godina postoje turistički vaučeri Vlade Srbije. Uvek je za njih vladalo veliko interesovanje, naročito u poslednje dve godine, kada su znali da "planu" za nekoliko sati.

Građanima će i naredne godine odmor biti pristupačniji uz pomoć turističkih vaučera.

Zainteresovani od 1. januara mogu da se prijave za novih 100.000 vaučera u vrednosti od pet hiljada dinara, koje bi trebalo da iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

Mogu da biraju jedan od 1.200 smeštajnih objekata širom Srbije koji su u sistemu vučera.

Svake godine imamo sve veći broj prijavljenih ugostitelja. Da bi učestvovali u realizaciji šeme raspodele vaučera, moraju da budu prijavljeni na informacioni centralni sistem e-Turista. To je uslov koji, između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji – kaže Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministarke trgovine i turizma. 

Kako se prijaviti

Kako javlja RTS, pravo na vaučere imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Izdaju se za najmanje pet noćenja.

Od dokumenata potrebno je imati potvrdu rezervacije u željenom objektu, za najstarije sugrađane poslednji penzioni ček, za zaposlene – potvrdu o zaposlenju i primanjima nižim od 70.000 dinara, dok studenti prilažu uverenje fakulteta za tekuću godinu.

Zahtevi se predaju lično i to isključivo na šalterima pošta.

Deset pošta dežura 1. januara: tri u Beogradu, a ostale na graničnim prelazima. 

Drugog januara imamo 34 pošte, trećeg 54, a od četvrtog januara radimo punim kapacitetom: u 1.300 pošta širom Srbije, građani će moći da dođu da se evidentiraju za subvencionisani smeštaj – objašnjava Bojana Nikolić iz Pošte Srbije.

Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava kažu da su im vaučeri popunili objekte i produžili sezonu.

Ako u ovoj raspodeli ostanete bez njih, ne brinite - biće ih još jer se prilikom svakog rebalansa budžeta tokom godine izdvoji nešto novca i za turističke vaučere. 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan