Od 1. januara uvedene nove elektronske usluge poreske uprave

Od 1. januara uvedene nove elektronske usluge poreske uprave

Od 1. januara građanima je omogućeno da u elektronskom obliku, preko portala Poreske uprave, podnose obrasce koji se odnose na uplatu poreza.

Reč je o tri vrste obrazaca a to su zahtev za povraćaj i preknjižavanje više ili pogrešno plaćenog poreza, obaveštenje preduzetnika i preduzetnika poljoprivrednika o opredeljenju za isplatu lične zarade, kao i obaveštenje o prometu sekundarnih sirovina i poljoprivrednih i šumskih proizvoda i poljoprivrednih usluga.

Preduzetnik i poljoprivrednik koji se opredeli za isplatu lične zarade, dužan je da u elektronskom obliku, preko portala Poreske uprave, dostavi obaveštenje o tome najkasnije do 15. decembra tekuće godine za period od 1. januara naredne godine, podseća Poreska uprava.

Fizička lica koja kao vlasnici, zakupci i drugi korisnici poljoprivrednog i šumskog zemljišta i fizička lica koja kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva obave promet poljoprivrednih i šumskih proizvoda, odnosno usluga obveznicima PDV-a, uz poresku prijavu za poslednji poreski period kalendarske godine moraju da dostave Poreskoj upravi i dodatne podatke.

Poreska uprava podseća obveznike na koje se odnose ove informacije da prijave i obaveštenja mogu kao i do sada podneti i lično ili u pisanom obliku.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan