Od 1. jula jeftiniji roming u regionu

Od 1. jula jeftiniji roming u regionu

Srbija će potpisati sporazum o romingu sa četiri zemlje regiona Zapadnog Balkana.

Državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija Tatjana Matić, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla je da će sporazum obavezati potpisnike da ne prelaze maksimalno utvrđene maloprodajne i veleprodajne cene roming usluga.

– Cene razgovora u romingu sa Crnom Gorom, Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom trebalo bi da budu niže za 27 odsto, a za roming sa Albanijom cena je manja 85 odsto, što znači da cena minuta razgovora ne može biti veća od 22,4 dinara, SMS poruke sedam dinara i za prenos podataka po megabajtu ne može biti veća od 21, 4 dinara – kaže Matić.  

Državna sekretarka kaže da će Srbija i Crna Gora potpisati međusobno priznanje o elektronskom potpisu, a uskoro to očekuje i sa Severnom Makedonijom.

– Sve će to olakšati razvoj naših ekonomskih odnosa i životne sutuacije građanima Srbije i Crne Gore. Ukoliko žele da registruju firmu Srbiji i obrnuto, sve će im to biti lakše, da dođu do podataka u APR-u, Poreskoj upravi, ukoliko su im potrebni podaci na portalu e-uprave, sve će to moći elektronskim putem – dodaje Matiće.  

Da podsetimo, ranije je najavljeno da će u okviru Samita zemalja Zapadnog Balkana, koji se ovih dana održava u Beogradu, biti potpisan sporazum o romingu zemalja Zapadnog Balkana, kojim bi cene poziva od 1. jula bile smanjene za 25 odsto.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe policija novosadsko porodilište Dom zdravlja Dom zdravlja Novi Sad MUP bez vode sahrane novi sad novosađani jkp novosadska toplana isključenje vode novorođenčad bez grejanja betanija Republički hidrometeorološki zavod horoskopski znaci isključenje grejanja Isključenje struje jkp lisje srpska pravoslavna crkva JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja dnevni horoskop servisne informacije novi sad horoskop isključenja struje