Od 1. jula upis imovine kod javnog beležnika

Od 1. jula upis imovine kod javnog beležnika

Od početka narednog meseca menja se adresa za upis imovine u zemljišne knjige. Umesto katastra i drugih šaltera, taj posao obavljaće notari.

Kako javlja RTS, od prvog jula adresa za upis imovine će biti samo jedna – kancelarija javnog beležnika.

- Ako ste doneli validan ugovor ili dokument i ako je sud tako nešto poslao po službenoj dužnosti, javni beležnici su ti koji preuzimaju taj posao i završavaju ga za pet dana – ističe za javni servis Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Šefica Odseka za informisanje Republičkog geodetskog zavoda Gordana Zorić navodi za RTS da je najznačajnija novina za građane to što će od prvog jula javni beležnici imati obavezu da svaku odluku koju donesu, odnosno ispravu koju sastave, potvrde ili overe, a koja predstavlja pravni osnov za upis u katastar, po službenoj dužnosti elektronskim putem, preko tzv. e-šaltera, dostave nadležnoj službi za katastar nepokretnosti.

Nabavka softvera je u toku, a kada bude uspostavljen elektronski šalter, preko njega će se, bez papira, podnositi zahtev za upis u katastar, dostavljati dokumentacija i razmenjivati akta među institucijama, javlja RTS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija krađa vremenska prognoza big shopping centar Srbija isključenja struje elektrovojvodina bez vode jp putevi srbije bez struje Vreme u Novom Sadu isključenje vode vladimir putin Isključenje struje Republički hidrometeorološki zavod kovilj štrajk katastar novosadsko porodilište novi sad servisne informacije novi sad novorođenčad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija đorđe balašević Petrovaradin matičar novosađani