Od 1. jula upis imovine kod javnog beležnika

Od 1. jula upis imovine kod javnog beležnika

Od početka narednog meseca menja se adresa za upis imovine u zemljišne knjige. Umesto katastra i drugih šaltera, taj posao obavljaće notari.

Kako javlja RTS, od prvog jula adresa za upis imovine će biti samo jedna – kancelarija javnog beležnika.

- Ako ste doneli validan ugovor ili dokument i ako je sud tako nešto poslao po službenoj dužnosti, javni beležnici su ti koji preuzimaju taj posao i završavaju ga za pet dana – ističe za javni servis Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Šefica Odseka za informisanje Republičkog geodetskog zavoda Gordana Zorić navodi za RTS da je najznačajnija novina za građane to što će od prvog jula javni beležnici imati obavezu da svaku odluku koju donesu, odnosno ispravu koju sastave, potvrde ili overe, a koja predstavlja pravni osnov za upis u katastar, po službenoj dužnosti elektronskim putem, preko tzv. e-šaltera, dostave nadležnoj službi za katastar nepokretnosti.

Nabavka softvera je u toku, a kada bude uspostavljen elektronski šalter, preko njega će se, bez papira, podnositi zahtev za upis u katastar, dostavljati dokumentacija i razmenjivati akta među institucijama, javlja RTS.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad novorođenčad isključenja struje Elektrodistribucija Novi Sad mup novi sad novi sad policija RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode zdravlje novosađani novosadsko porodilište Isključenje struje servisne informacije novi sad promenada bez struje Petrovaradin betanija Vreme u Novom Sadu tržni centar promenada Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza jkp novosadska toplana detelinara Futog Srbija odbojka elektrovojvodina bebe