Od 1. juna prijemni za talentovane učenike, završni ispit za sve osmake – od 17. juna

Od 1. juna prijemni za talentovane učenike, završni ispit za sve osmake – od 17. juna

Talentovani učenici koji žele da upišu specijalizovana odeljenja za IT, biologiju i hemiju i matematiku u gimnazijama, polažu prijemni ispit u subotu, 1. juna.

Ove godine po prvi put otvaraju se specijalizovana odeljenja u gimnazijama za učenike koji imaju afiniteta prema biologiji i hemiji u kojema će posebna pažnja da bude posvećena izučavanju tih nauka.

Prijemni u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima zakazan je za sutra i u nedelju, a oni koji žele da se posvete prevashodno fizici, računarstvu i informatici ispit polažu 2. juna, javlja novosadski  "Dnevnik"

Baletske škole kandidate proveravaju od 2. do 4. juna.

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji je od 1. do 3. juna.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita u matematičkim i filološkim odeljenjima, odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni u sredu, 5. juna.

Učenici koji su polagali u prijemni u umetničkim, baletskim i muzičkim školama preliminarne rezultate će saznati 6. juna.

Podnošenje i rešavanje eventualnih žalbi zakazano je za četvrtak, 6. juna, da bi konačni rezultati prijemnih ispita bili objavljeni u petak, 7. juna.

Svi učenici osmog razreda, uključujući i one koji upisuju specijalizovana odeljenja u gimnazijama, polažu završni ispit, odnosno test iz srpskog (maternjeg) jezika, u ponedeljak 17. juna, test iz matematike 18. juna i kombinovani test u sredu, 19. juna, prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan