Od 1. juna prijemni za talentovane učenike, završni ispit za sve osmake – od 17. juna

Od 1. juna prijemni za talentovane učenike, završni ispit za sve osmake – od 17. juna

Talentovani učenici koji žele da upišu specijalizovana odeljenja za IT, biologiju i hemiju i matematiku u gimnazijama, polažu prijemni ispit u subotu, 1. juna.

Ove godine po prvi put otvaraju se specijalizovana odeljenja u gimnazijama za učenike koji imaju afiniteta prema biologiji i hemiji u kojema će posebna pažnja da bude posvećena izučavanju tih nauka.

Prijemni u filološkim gimnazijama i filološkim odeljenjima zakazan je za sutra i u nedelju, a oni koji žele da se posvete prevashodno fizici, računarstvu i informatici ispit polažu 2. juna, javlja novosadski  "Dnevnik"

Baletske škole kandidate proveravaju od 2. do 4. juna.

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji je od 1. do 3. juna.

Preliminarni rezultati prijemnog ispita u matematičkim i filološkim odeljenjima, odeljenjima za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, biologiju i hemiju, računarstvo i informatiku i za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće objavljeni u sredu, 5. juna.

Učenici koji su polagali u prijemni u umetničkim, baletskim i muzičkim školama preliminarne rezultate će saznati 6. juna.

Podnošenje i rešavanje eventualnih žalbi zakazano je za četvrtak, 6. juna, da bi konačni rezultati prijemnih ispita bili objavljeni u petak, 7. juna.

Svi učenici osmog razreda, uključujući i one koji upisuju specijalizovana odeljenja u gimnazijama, polažu završni ispit, odnosno test iz srpskog (maternjeg) jezika, u ponedeljak 17. juna, test iz matematike 18. juna i kombinovani test u sredu, 19. juna, prenosi "Dnevnik".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija bez vode radosne vesti jkp lisje sahrane novi sad almaško groblje odbojka Spens JKP Vodovod i kanalizacija epk 2021 Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad servisne informacije sahrane groblje isključenja struje havarija na vodovodu Fruška gora bez struje gradsko groblje Daško i Mlađa smanjen pritisak vode bebe OK Vojvodina lisje elektrovojvodina novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad Isključenje struje novorođenčad