OD 25. JUNA: "Novosadsko BIG dečije leto" u znaku kulture

OD 25. JUNA: "Novosadsko BIG dečije leto" u znaku kulture

Tradicionalna manifestacija posvećena deci, "Novosadsko BIG dečije leto", koja se u Novom Sadu održava sedmi put, biće svečano otvorena u nedelju, 25. juna, u  18  časova, u prizemlju tržnog centra BIG (Sentandrejski put broj 11).

Kako se navodi u saopštenju, tokom trajanja ovogodišnje priredbe biće organizovano više od 270 programa za decu različitog uzrasta, na preko 30 lokacija u Novom Sadu, uz učešće institucija i organizacija koje se bave decom, a trajaće do 25. avgusta.

Nakon otvaranja, od ponedeljka, 26. juna, decu očekuje preko 60 dana programskog šarenila osmišljenih pod sloganom "KUUL TURA" – pozorišne predstave, performansi, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice, tokom kojih će mališani pre svega ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima.

U brojnim kulturnim i obrazovnim institucijama deca će se upoznati sa značajnim kolekcijama koje predstavljaju srpsku kulturu i život u Vojvodini tokom istorije, kao i sa različitostima evropskih kultura.

Ovogodišnju manifestaciju će obeležiti program za decu u tržnom centru "BIG", koji će biti organizovan svakog utorka i četvrtka, tokom juna i jula, od 18 do 20 časova, gde će mališani i njihovi roditelji moći da uživaju u predstavama i performansima, a otkriće i interesantne eksperimente.

Radionice i interesantni programi za decu uzrasta od 6 do 10 godina biće ove godine organizovane i van uže teritorije grada i sele se u Sremsku Kamenicu – u osnovnu školu i PU "Svitac".

Takođe, ove godine su ponovo na programu i bioskopske projekcije u Areni Cineplex, u kojima će svi zainteresovani uživati svake srede od 11 časova.

Zabava za najmlađe i njihove roditelje će se tokom vikenda, od 15. jula do 25. avgusta, održavati na špicu novosadske plaže Štranf u okviru kolažnog programa "Štrandarije" koji će obuhvatiti predstave, performanse, različite rekreativne, zabavne i obrazovne radionice tokom celog leta.

PRIJAVITE SE NA VREME: Gotovo svi programi i radionice "Novosadskog BIG dečijeg leta 7" su besplatni, poručuju organizatori. Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici DKCNS Dečijeg kulturnog centra. Programska knjižica "Novosadskog BIG dečijeg leta 7" je štampana u 12 hiljada primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

Program manifestacije po danima pogledajte u povezanim događajima na dnu vesti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan