Od danas dostupan Digitalni zeleni sertifikat koji olakšava putovanja

Od danas dostupan Digitalni zeleni sertifikat koji olakšava putovanja

Od danas, svi građani Republike Srbije, mogu preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv Kovida-19 i rezultatima različitih testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2.

Digitalni zeleni sertifikat predstavlja objedinjenu potvrdu kojom se dokazuje da li ste primili vakcinu protiv Kovid-19 i da li imate rezultate testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2. On predstavlja potvrdu koja je kvalifikovano elektronski pečatirana i kao takva ne može biti falsifikovana niti zloupotrebljena. Digitalni zeleni sertifikat, pored ličnih podataka - imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, ovaj sertifikat sadrži i rezultate PCR, Antigenskog i Serološog testa – izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Kako do sertifikata?

Da bi se dobio Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da građani budu registrovani na Portalu eUprava, saopštila je ta vladina Kancelarija.

Nakon prijave i odabira usluge Digitalni zaleni sertifikat prikazuje se opcija Pokreni uslugu. Potrebno je da, nakon pokretanja opcije Pokreni uslugu, građani provere svoje podatke, potvrde imejl adresu i za par minuta Digitalni elektronski sertifikat stiže na odabrani imejl.

Uputstvo za registrovanje naloga na Portalu eUprava je dostupno na sajtu.

Oceni vest:
4
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Samo polako prema kraju

  pre 1020 dana i 21 sat

  Nakon prvobitnog oduševljenja, kada dođe vreme da Vaša deca budu morali podnositi molbe da imaju svoju decu, a zeleni sertifikat vernosti Novom Svetskom Poretku i uvek prisutnim i lojalnim mu vlastima - nećete imati mišljenje o ovom Žigu, koje sada imate.
  Danas vam znači Grčku - a sutra gubitak svih sloboda odlučivanja.
  Radovali ste se 100 evra, ne shvaćajući da je to svetski eksperiment i početak uvođenja neke nove vlasti nad svim ljudima...

  Oceni komentar:
  7
  17