Od danas prikupljanje potpisa protiv Generalnog urbanističkog plana

Od danas prikupljanje potpisa protiv Generalnog urbanističkog plana

Ekološki front Novog Sada, u saradnji sa više neformalnih inicijativa, pozvao je građane da od danas, na više punktova u gradu daju svoje potpise za primedbe na nacrt Generalnog urbanističkog plana (GUP) Novog Sada do 2030. godine.

Kako su naveli, potpisi će biti prikupljani na 13 lokacija širom grada.

Objasnili su da je cilj da se od gradskih čelnika kroz primedbe zatraži odbacivanje Nacrta GUP-a i krene u izradu novog, koji će biti u javnom interesu, prenosi Nova.rs.

GUP ostavlja mogućnost za korupciju, jer zavisi samo od odnosa grad – investitori, često na štetu građana koji nisu pitani – istaknuto je između ostalog u razlozima za odbacivanje ovog plana.

Građani će potpise za primedbe na GUP moći da daju do 4. februara na Limanskoj pijaci, u Limanskom parku, na Telepu kod pošte, na Futoškoj pijaci, u Zmaj Jovinoj ulici, Dunavskom parku, parkiću kod muzeja, na Satelitskoj pijaci, kod Robne kuće na Novom naselju i Crnoj kući (CK 13), na Bulevaru Evrope (kod Gomexa – od subote do četvrtka  od 12-14 časova), a od ponedeljka 31. januara do srede 2. februara potpisi će biti prikupljani i u Mesnoj zajednici Liman u Ulici Drage Spasić 1, od 18 do20 časova.

Oceni vest:
22
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sve jednog dana dođe na naplatu

  pre 840 dana i 20 sati

  Veliki potpis, velikim štampanim bold slovima.
  Zbog ovog što je urađeno Novom Sadu, unakarađivanje i betoniranje, istrebljivanje zelenila...
  Taman da u člitavoj zemlji svih 5-6 policija i vojski blokira proteste - u Novom Sadu će se građani buniti i izaći na proteste - jer imaju debelog razloga za to.
  Vrč ide na vodu dok se ne razbije.
  Sve i jedan lažni sudski proces u svrhu zarade advokatske kancelarije gradonačelnika od 66.000 dinara po procesu, a iz Informatike je ostao zapisan i zapamćen.

  Oceni komentar:
  3
  29
 • Lidija

  pre 839 dana i 19 sati

  Potpisujem bez suvišnih objašnjenja.
  Grad nam je urnisan!!!!!

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Dunavski alas

  pre 838 dana i 22 sata

  Moram da potpišem.
  Dižete zgrade od 20 spratova a na rubovima grada se nalazi zemljiste koje se neobraďuje i koje je godinama zakorovljeno. Dozvoljavate gradnju u koritu reke a branite gradnju sa zaštićene strane nasipa u veterniku.

  Oceni komentar:
  1
  6
 • Ja

  pre 837 dana i 1 sat

  Ne lazite smo sebe prodane za par stotina dinara gadi mi se

  Oceni komentar:
  0
  0