Od jeseni će krenuti međumesna autobuska linija ka Čortanovcima

Od jeseni će krenuti međumesna autobuska linija ka Čortanovcima

Međumesna linija od Novog Sada do Čortanovaca mogla bi zaživeti na jesen, kažu u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad", koje je pokrenulo proces registracije te linije.

Na taj način izaći će se u susret intenziviranim zahtevima žitelja tog mesta, ali i vikend-naselja Banstol, nakon što je 1. februara obustavljen železnički prevoz od Beograda do Novog Sada zbog rekonstrukcije pruge.

Kako navode u tom preduzeću, autobuska linija na pomenutoj relaciji spada u red međumesnih, što iziskuje prethodno usaglašavanje s linijama drugih prevoznika koji obavljaju prevoz putnika na toj relaciji, odnosno na području Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Inđije, uključujući tu i Čortanovce.

Kako objašnjavaju u gradskom prevozniku, opštim uslovima u međumesnom drumskom prevozu putnika propisano je da se utvrđivanje ispunjenosti uslova u pogledu zaštitnih vremena za nove redove vožnje obavlja jednom godišnje u Privrednoj komori Srbije. Zahtevi za utvrđivanje ispunjavanja uslova, kažu u JGSP „Novi Sad”, dostavljaju se Privrednoj komori najkasnije do 1. februara tekuće godine.

Do usaglašavanja međumesnih redova vožnje došlo je u prvoj polovini aprila. JGSP „Novi Sad” je dostavio predlog novih međumesnih redova vožnje i, pošto nije bilo prigovora, uspeo je da usaglasi novu liniju od autobuske stanice u Novom Sadu do centra Čortanovaca. Očekuje se da autobusi na jesen, kada bude završena registracija linije, krenu put Čortanovaca.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jasmina

  pre 1122 dana i 18 sati

  Hvala ti Bože.Doćiće krAj našim mukama.

  Oceni komentar:
  0
  3