Od oktobra fleksibilno radno vreme novosadskih vrtića

Od oktobra fleksibilno radno vreme novosadskih vrtića

U većini predškolskih ustanova u Novom Sadu od oktobra novi režim rada. Boravak se može prilagoditi porodičnim obavezama.

Pored nekolicine novosadskih vrtića, u kojima se već više od dve godine primenjuje fleksibilni ritam dana, od oktobra će početi pripreme da zaživi i u većini objekata Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", prenose "Večernje novosti".

To znači da vreme dolaska i odlaska, kao i spavanja deteta u vrtiću nije strogo određeno, a dužina dnevnog boravka može se prilagoditi njihovim i obavezama roditelja.

Fleksibilni ritam dana se primenjuje, kako predočavaju u "Radosnom detinjstvu", nešto više od dve godine i započet je, najpre, u četiri vrtića, da bi im se potom priključila još nekolicina. Cilj ovakve organizacije boravka dece u novosadskim predškolskim ustanovama jeste da se izađe u susret potrebama njihovih porodica, a na to obavezuju i utvrđeni standardi kvaliteta rada vrtića.

- Dosadašnja praksa je pokazala da ovakav način rada izuzetno pogoduje i deci i roditeljima - objašnjava Sandra Kampel, stručni saradnik - pedagog u vrtiću "Palčica", u kojem se već primenjuje fleksibilni ritam dana. - Ima dosta porodica gde oba ili jedan roditelj radi popodne, pa su prepodnevni sati jedino vreme koje mogu da provedu sa detetom.

Novi sistem podrazumeva da roditelj može sam da se opredeli kada će dovesti i odvesti mališana u vrtić, a ukoliko dete dođe posle devet časova, kada je predviđeno vreme za doručak, taj obrok mora da dobije kod kuće.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan