Od početka godine prodato više parcela u vlasništvu Grada nego  tokom cele 2017.

Od početka godine prodato više parcela u vlasništvu Grada nego tokom cele 2017.

Na licitacijama je od početka 2018. prodato 18 parcela čiji je vlasnik Grad Novi Sad, dok ih je je na isti način prošle godine prodato 14.

U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije kažu za "Dnevnik" da se gradnja na tim placevima odvija u skladu s važećim planovima i izdatom urbanističko-tehničkom dokumentacijom, a pošto je u pitanju zemljište sada u privatnoj svojini, početak i dinamika gradnje zavise od ishodovanja odgovarajuće tehničke dokumentacije, ali i od samih vlasnika.

Kako vrednost građevinskog zemljišta zavisi od kvadrature, atraktivnosti lokacije, kao i od namene, logično je da je za veće parcele postignuta najbolja cena, a prema podacima koje je "Dnevnik" dobio iz Gradske uprave, takvi posedi uglavnom su predviđeni za poslovne objekte.

Kao primer, novosadski dnevni list navodi da je najviše novca – 251.283.952,19 dinara – Grad dobio za parcelu na uglu Bulevara Evrope i ulice Aranj Janoša, površine 3.273 m2, a to zemljište namenjeno je za izgradnju stambenog, poslovnog ili stambeno-poslovnog objekta.

Na Futoškom putu, za plac od 1.200 kvadrata, postignuta je cena od 233.450.400 dinara i tu je predviđen poslovni objekat, koji je planiran i na dve parcele ukupne površine 4.122 kvadrata, na uglu ulice Jovana Hranilovića i Bulevara Jaše Tomića, a za njih je dobijeno 86.900.763,15 dinara, navodi "Dnevnik".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan